Artikel top billede

"I 2003 stillede Nordic Venture Partners op med kapital og bestyrelseskompetence," udtaler Morten Sandlykke, administrerende direktør, Targit.

Fem chefer køber deres firma for 53 millioner

En kreds af ledende medarbejdere i it-selskabet Targit overtager kontrollen med den nordjyske business intelligence-leverandør for 53 millioner kroner.

Efter otte år med kapitalfonden Nordic Venture Partners som hovedaktionær overtager fem ledende medarbejdere i Targit kontrollen med firmaet.

Ledelsen har investeret 53 millioner kroner i købet af den aktiepost på 34 procent, som har været ejet af Nordic Venture Partners, NVP.

"I 2003 besluttede vi at forcere udviklingen af vores internationalisering mere, end vi kunne finansiere via den løbende drift. Vi indledte derfor samarbejdet med Nordic Venture Partners, som stillede kapital og bestyrelseskompetencer til rådighed," udtaler Morten Sandlykke, administrerende direktør, Targit.

Targit, som er blandt Europas største udviklere af business intelligence-løsninger, har 300.000 daglige brugere af sin software og et datterselskab i USA.

Nu klarer Targit det selv

Siden Nordic Venture Partners købte sig ind i Targit, har BI-leverandøren haft god medvind og er for længst blevet i stand til at finansiere sine vækstplaner via den daglige drift.

"Det er derfor helt naturligt, at vi nu køber ventureselskabets aktier tilbage. Vi genvinder dermed fuld kontrol over Targit, og ventureselskabet realiserer en gevinst på sin investering," udtaler Morten Sandlykke.

Samarbejdet med NVP slutter ikke helt, da partner i og administrerende direktør for ventureselskabet, Henrik Albertsen, forsætter som bestyrelsesformand for Targit A/S, selvom han ikke længere er aktionær.

I sit seneste regnskab fra 2010 har Targit nået en trecifret millionomsætning og noterer en fremgang i væksten på 10 procent i forhold til året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere