Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC tæsker Telia og Telenor med Onfone-køb

TDC's køb af Onfone sender de nordiske konkurrenter i knæ.

Læs mere: TDC køber Onfone for en formue

Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning


"TDC opnår det, at selskabet søndertæsker Telenor. Det her betyder, at Telenor og Telia bliver nødt til at konsolidere nu."
 
Sådan siger aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets om TDC's køb af lavprisselskabet Onfone for cirka 300 millioner kroner.
 
Telenor er den helt store taber ved handlen, fordi Onfone-kunderne i dag er at finde i Telenors netværk. Nu bliver de op mod 170.000 Onfone-kunder flyttet fra Telenors til TDC's netværk, og dermed mister Telenor en del omsætning.
 
"Prisen for Onfone ligger lidt mod den høje side, men hvis TDC omvendt kan få de konsekvenser ud af det, at Telenor og Telia skal konsolidere, så får TDC en bonus, som kan retfærdiggøre prisen," forklarer Poul Ernst Jessen.
 
Inden for konsolidering peger Poul Ernst Jessen på flere muligheder.
 
"De (Telia og Telenor, red.) skal slå sig sammen, den ene skal købe den anden op, den ene skal forlade markedet, eller de skal etablere netværksdeling. Alt andet er uholdbart for dem, som det ser ud i dag," siger han.
 
"De andre sover i timen"
TDC har de senere år også været først med køb af virksomheder som mobilselskabet M1, Dongs fibernet og bredbåndsselskabet Fullrate.
 
"De andre sover i timen," lyder det fra Poul Ernst Jessen.
 
Han ser TDC's køb som udtryk for, at Telenor nedprioriterer sit engagement i Danmark.
 
"Telenor må have haft et tilbud om at købe Onfone, og det har selskabet takket nej til. Man kan se det i lyset af, at Telenor heller ikke har investeret ordentligt i LTE (mobilnettet, red.). Selskabet har også haft ledelsesændringer, og det må være tegn på, at de i Norge ikke er villige til at bruge penge hernede," vurderer Poul Ernst Jessen.
 
Analytikeren mener, at Telia og Telenor nu må i tænkeboks.
 
"Telias regnskabstal er skidt læsning, og når Onfone er pillet ud af Telenors regnskab, så bliver det også skidt at læse. De to selskaber bliver meget sammenlignelige på performance, og det fortsatte prispris i markedet ændret ikke med her, for priserne er allerede nede, og dem kan de ikke hæve igen. TDC vil igennem denne her transaktion presse Telia og Telenor til, at der skal ske noget," siger han.
 
Onfone blev grundlagt i 2006, og det seneste års tid har selskabet haft stærk kundetilgang, efter at virksomheden satte fuldt tryk på reklamekampagner med skuespilleren Lars Bom.

Læs mere: TDC køber Onfone for en formue

Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.