Artikel top billede

Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning

En investering i Onfone har på blot tre år forsødet den i forvejen formuende it-investor Peter Wilmar Christensens liv med et betragteligt millionbeløb.

Læs også: TDC køber Onfone for en formue

En af investorerne bag Onfone er it-manden Peter Wilmar Christensen, som tjente sin formue på salget af Kiss Technology til Cisco i 2005 for 374 millioner kroner.

I 2008, da Onfone var to år gammelt, skød han penge i tele-projektet. Og i dag, blot tre år efter, høster han gevinsten med salget af mobilselskabet til TDC.

"Jeg vil ikke komme ind på, hvor meget jeg har tjent, men det har været en rigtig god forretning for mig," siger Peter Wilmar Christensen til Computerworld.

Investoren, der også er bestyrelsesformand, vil dog gerne oplyse, at gevinsten i hvert fald ligger på et to-cifret millionbeløb. Men han vil ikke komme det nærmere, fordi fordelingen af de op imod 313 TDC-millioner, som Onfone modtager, er aftalt ikke at skulle ud til offentligheden.

Får du et tre-cifret millionbeløb ud af det?

"Det vil jeg ikke nærmere ind på, for så kan du begynde at regne baglæns," siger han.

Det lykkes

Peter Wilmar Christensen kan godt se, at forløbet med Onfone unægteligt minder meget om andre teleselskaber, der lejer sig ind på netoperatørernes net, skaffer en masse kunder og til sidst bliver solgt.

Eksempelvis som selskaberne Telmore, CBB, BiBob og M1.

"Vi har aldrig udelukket et salg. Spørgsmålet var, om vi kunne gøre en forskel, og det lykkedes dygtigt af Morten," siger Peter Wilmar Christensen, der fortæller, at han da selv undervejs kunne blive ramt af tvivl.

Men administrerende direktør Morten Strunge, som Peter Wilmar Christensen har kendt i mange år, holdt fast.

Og investoren, der i øvrigt vandt it-prisen i 2005 sammen med sine Kiss-iværksætter-kolleger, glæder sig over mobil-iværksætterens bedrift.

"Nu lykkes det for Onfone, men husk på at måske 50 andre har prøvet det samme," siger Peter Wilmar Christensen, der understreger, at det ikke en let øvelse.

Grunden til at det lykkes for Onfone er, at selskabet fik skilt sig ud fra mængden og fik skabt en stærk profil i markedet. Derefter kom kunderne væltende ind.

Det i en grad, så de store etablerede teleselskaber talte om, at opkomlingen gør ondt på hele branchen med blandt andet dens lave priser.

Salget gik stærkt

Men pludselig gik det hele stærkt, fortæller Peter Wilmar Christensen om salget.

"Og sent i går tog vi så beslutningen," siger han.

En beslutning, der altså forsøder investorens liv med minimum et to-cifret millionbeløb for hans tre-årige mobil-investering.

Læs også: TDC køber Onfone for en formue




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere