Intel lover nye strømbesparende chip sidst i 2011

Tyndere og lettere bærbare vil blive i stand til at køre hele dagen på en enkelt opladning uden at gå på kompromis med hastigheden, lover Intel.

Computerworld News Service: Intel forhandler med store asiatiske pc-producenter om at få nye bærbare på markedet allerede til december i år, der indeholder en hurtig og strømbesparende processor-teknologi, som virksomheden offentliggjorde ved et møde med finansanalytikere i tirsdags.

Intel oplyser, at de omtalte forhandlinger er med producenter såsom Acer, Asustek, Lenovo og Samsung. De nye bærbare vil kunne køre en hel dag på en enkelt opladning uden at gå på kompromis med hastigheden, siger Navin Shenoy, der er vice president og general manager for Intel Asia-Pacific.

"Der er tale om de sædvanlige spillere. Vi har orienteret stort set alle i denne kategori af producenter og designere af udstyr," fortæller Shenoy under et telefonmøde.

"Vi ønsker at genopfinde pc'en. Økosystemet i Taiwan og Sydkorea bliver en vigtig del af vores tilgang."

Disse partnere vil skabe "utroligt slanke og kraftfulde bærbare," der kan være tændt og på nettet hele dagen, siger han.

Kører hele dagen
Nogle af disse nye bærbare computere vil have slide-komponenter, der kan skubbes op langs enhedens krop og afsløre tastaturer, mens andre vil have skærme, der kan roteres fra en almindelig bærbar formfaktor til en tablet-pc-lignende formfaktor.

De nye bærbare vil komme på markedet mellem jul i år og 2013, oplyser Shenoy.

Denne tidsplan er på linje med udtalelser, som Intels koncernchef, Paul Otellini, kom med tirsdag, om at virksomheden vil fremskynde en overgang til mere avancerede produktions-teknologier, hvilket vil resultere i en hurtigere produktion af strømbesparende chip til små, mobile enheder.

De nye bærbare vil blive tyndere og lettere og i stand til at køre hele dagen på en enkelt opladning, lover Otellini.

Denne nyhed fra Intel kommer netop, idet virksomheder står overfor konkurrence fra ARM's strømbesparende processor-design, der i dag i stort omfang bruges i tablet-pc'er og smartphones heriblandt iPad og iPhone.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.