Intel lover nye strømbesparende chip sidst i 2011

Tyndere og lettere bærbare vil blive i stand til at køre hele dagen på en enkelt opladning uden at gå på kompromis med hastigheden, lover Intel.

Computerworld News Service: Intel forhandler med store asiatiske pc-producenter om at få nye bærbare på markedet allerede til december i år, der indeholder en hurtig og strømbesparende processor-teknologi, som virksomheden offentliggjorde ved et møde med finansanalytikere i tirsdags.

Intel oplyser, at de omtalte forhandlinger er med producenter såsom Acer, Asustek, Lenovo og Samsung. De nye bærbare vil kunne køre en hel dag på en enkelt opladning uden at gå på kompromis med hastigheden, siger Navin Shenoy, der er vice president og general manager for Intel Asia-Pacific.

"Der er tale om de sædvanlige spillere. Vi har orienteret stort set alle i denne kategori af producenter og designere af udstyr," fortæller Shenoy under et telefonmøde.

"Vi ønsker at genopfinde pc'en. Økosystemet i Taiwan og Sydkorea bliver en vigtig del af vores tilgang."

Disse partnere vil skabe "utroligt slanke og kraftfulde bærbare," der kan være tændt og på nettet hele dagen, siger han.

Kører hele dagen
Nogle af disse nye bærbare computere vil have slide-komponenter, der kan skubbes op langs enhedens krop og afsløre tastaturer, mens andre vil have skærme, der kan roteres fra en almindelig bærbar formfaktor til en tablet-pc-lignende formfaktor.

De nye bærbare vil komme på markedet mellem jul i år og 2013, oplyser Shenoy.

Denne tidsplan er på linje med udtalelser, som Intels koncernchef, Paul Otellini, kom med tirsdag, om at virksomheden vil fremskynde en overgang til mere avancerede produktions-teknologier, hvilket vil resultere i en hurtigere produktion af strømbesparende chip til små, mobile enheder.

De nye bærbare vil blive tyndere og lettere og i stand til at køre hele dagen på en enkelt opladning, lover Otellini.

Denne nyhed fra Intel kommer netop, idet virksomheder står overfor konkurrence fra ARM's strømbesparende processor-design, der i dag i stort omfang bruges i tablet-pc'er og smartphones heriblandt iPad og iPhone.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.