Artikel top billede

Ulmende oprør: Steve Ballmer skal sættes på porten

Steve Ballmer har været en enorm katastrofe. Fyr ham dog, lyder det fra magtfuld stor-investor.

Læs også:
Microsoft-stifter: Her er det gået galt for Microsoft.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, er en katastrofe, og Microsofts bestyrelse bør fyre ham, hvis den vil det bedste for selskabet.

Sådan lyder den kontante melding fra David Einhorn, magtfuld topchef for den store kapitalfond Greenlight Capital, der er god for næsten 30 milliarder kroner og investor i Microsoft med en ejerandel på 0,1 procent, skriver Financial Times.

Der har tidligere været brok over Steve Ballmer blandt Microsofts investorer. Årsagen er, at selskabets aktiekurs ikke har leveret varen, siden Steve Ballmer overtog ledelsen af selskabet fra Bill Gates i 2000.

Ifølge Financial Times er David Einhorn imidlertid den første af selskabets profilerede stor-investorer, der tager bladet fra munden med direkte opfordring om at sætte Steve Ballmer på porten.

Han er jo ligeglad

"Hans fortsatte tilstedeværelse er den største barriere for Microsoft-aktien. Ballmer er ligeglad med, hvad Wall Street mener," lyder det fra den vrede stor-investor.

Han mener, at Steve Ballmer "sidder fast i fortiden".

Samme kritik er tidligere kommet fra Microsoft-stifter Paul Allen, der i en bog for nylig langede kraftigt ud efter selskabets ledelse. Det kan du læse mere om her.

David Einhorn er kendt for at have fingeren på pulsen.

Han forudsagde blandt andet, at storbanken Lehmann Brothers ville krakke, hvilket kom til at passe, i det banken gik ned i efteråret 2008. Krakket regnes for statskuddet til finanskrisen.
 
Uden stigning
Han har længe været særdeles kritisk overfor Microsoft-aktiens bevægelser.

Aktien er stort set ikke steget i mere end 10 år, og er endda faldet lidt, siden Microsoft meddelte, at selskabet køber Skype. Det kan du læse mere om her.

Kritikere har desuden beskyldt Steve Ballmer for at være for langsom til at reagere på Apples enorme succes inden for smartphones og tablet-computere.

Ifølge Financial Times er det Microsofts hovedaktionær, Bill Gates, der i bund og grund bestemmer, om Steve Ballmer skal fortsætte som øverste chef. De to har kendt hinanden, siden de var unge.

Steve Ballmer var således blandt de første personer, der blev ansat i Microsoft.

Læs også:
Microsoft-stifter: Her er det gået galt for Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere