BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Sådan kommer NemID's kodegenerator til at se ud, når den kommer til september. Den kan også fås i hvid.

Her er den mobile NemID-kodegenerator

I sidste uge røg danskernes mulighed for smartphone-koder til NemID i vasken. Afløseren er på banen til efteråret efter nogle måneders forsinkelse.

Slip for papkort og få koder til NemID leveret på mobilen til en beskeden pris. 

Det var hele konceptet bag bestræbelserne på at få en NemID-kodegenerator ud på danskernes smartphones.

Ideen blev dog endeligt forkastet i sidste uge af videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K), der forkastede løsningen med en mobil-kodegenerator, fordi den var for usikker.
 
Dims med forsinkelse
Pap-irritationen kan dog forstumme snart, da der er en lille token med NemID-nøglerne på trapperne.

Pressechef Søren Winge fra Nets, moderselskabet til NemID-leverandøren DanID, fortæller til Computerworld, at den lille token kommer til september på trods af, at den var forventet allerede i denne måned.

"Vi havde ganske rigtig planer om at komme med den i juni, men valgte at vente til efter sommerferien, så eventuelle markedsføringsindsatser ikke ville gå til i sommervarmen og så i stedet prioritere vores ressourcer på andre projekter," siger han.

Kodegeneratoren kan købes via DanID's hjemmeside, og den kommer til at koste 99 kroner og forventes at have en batterilevetid på tre til fire år.

Den lille elektroniske enhed, der for eksempel kan sidde i en nøglering, fungerer ved et tryk på en lille knap, hvorefter den sekscifrede NemID-nøgle synkroniseret med DanID's servere dukker op på den lille token.
 
Derfor fik vi ikke mobil-kodegenerator
Men hvorfor kunne vi ikke bare have fået en mobil-kodegenerator til smartphonen, som det oprindeligt var planlagt?

Centerleder Palle H. Sørensen fra IT- og Telestyrelsens Center for digital signatur forklarer, at hele ideen med at adskille browser og sikkerhedskoder ville gå fløjten, hvis kodegeneratoren til mobiltelefonerne blev introduceret.

"Sikkerhedsmæssigt vil det være uforsvarligt at have koderne på samme mobiltelefon, som også kan gå i netbanken. Hvis projektet skulle blive til noget, så var vi tvunget til at sørge for, at borgerne ikke både kunne bruge mobiltelefonen til at generere koder og til at browse med på samme tid," forklarer Palle H. Sørensen.

Han siger samtidig, at det teknisk er muligt at forhindre borgerne i at browse og generere koder, men "seedet" til kodegeneratoren kunne heller ikke beskyttes godt nok.

"Der kan etableres en helt anden sikkerhedsbeskyttelse med en token, så man ikke bare kan få adgang til 'seedet'," siger Palle H. Sørensen fra IT- og Telestyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere