KMD: CSC-konflikt truer udbetaling af sociale ydelser

I værste fald vil danskere ikke få udbetalt sociale ydelser som følge af CSC-konflikten, fortæller KMD.

KMD har sendt en besked ud til landets kommuner, hvor selskabet advarer om mulige konsekvenser af CSC-konfliktens påvirkning af KMD's systemer.

Dette skyldes, at eventuelle uregelmæssigheder i det CSC-drevne CPR-system kan få konsekvenser for driften af en lang række af KMD's systemer, hvor opdaterede persondata er af afgørende betydning for korrekt systemafvikling.

I værste fald kan der blandt andet ske fejl i personers udbetaling af sociale ydelser, hvis der forekommer uregelmæssigheder i det CSC-drevne CPR-register, som flere af KMD's systemer til kommunerne er afhængige af at blive fodret fra, oplyser KMD.

"De mest sandsynlige konsekvenser i KMD's fagsystemer ved manglende opdatering af P-data (der indeholder CPR-oplysninger fra CSC, red.) er: Fejl i udbetaling af forskellige sociale ydelser, hvis en persons status har ændret sig," skriver KMD. 

Og der er ingen nødløsning lige rundt om hjørnet.

"Da opdateringer til CPR-systemet indberettes direkte til CSC, har KMD ingen mulighed for at tilvejebringe data ad anden vej," skriver KMD.

Derfor følger it-giganten situationen nøje, fremgår det af skrivelsen.

Nervøse kommuner
"På grund af vores kunders afhængighed af opdaterede CPR-oplysninger har flere naturligt nok rettet henvendelse til KMD for at få yderligere information," skriver selskabet.

KMD noterer sig med tilfredshed, at CSC garanterer stabil drift af CPR-registeret trods en konflikt. Alligevel udsender KMD altså en skrivelse til sine kommunale kunder, hvor KMD gør det klart, at selskabet "...følger konfliktsituationen tæt".

Det fremgår, at andre mulige hændelser kan være "udsendelse af forkert information til borgere, hvis en persons status eller adresse har ændret sig".

Endelig påpeger KMD, at også tredjeparts fagsystemer i kommunerne kan bliver ramt.

KMD: Minimere generne
KMD's pressechef, Christoffer Helmann, bekræfter over for Computerworld, at man følger situationen tæt.

"Vi har en række systemer, der får persondata fra CPR-systemet og disse systemer vil naturligvis kunne blive påvirket af uregelmæssigheder i CPR leverancerne," siger han.

Pressechefen gentager, at KMD har noteret sig, at CSC har fastslået, at de vil sikre en stabil drift af CPR-systemet trods konflikten.

"Er det tilfældet, vil KMD's systemer ikke umiddelbart blive påvirket af konflikten," siger han.

"Skulle der mod forventning alligevel opstå uregelmæssigheder I CPR-systemet, så vil KMD naturligvis i samarbejde med kommunerne arbejde for, at generne bliver så minimale som muligt," understreger Christoffer Hellmann.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.