Artikel top billede

DanID mørklægger ny NemID-forsinkelse

NemID Erhverv til 130.000 virksomheder skulle for længst være klar, men lanceringen er udskudt til "engang i efteråret". Computerworld har spurgt leverandøren, DanID, hvad forsinkelsen skyldes.

Læs også:
NemID til erhvervslivet forsinket igen, igen, igen

NemID Erhverv til omkring 130.000 virksomheder skulle have været klar i december 2010, men nu er løsningen udskudt til "engang i efteråret 2011".

Løsningen til erhvervslivet er blandt andet beregnet til at blive brugt, når medarbejdere sender og modtager sikre e-mails, underskriver online-dokumenter og henvender sig til det offentlige.

Hverken IT- og Telestyrelsen eller leverandøren, Nets-selskabet DanID, ønsker dog at sætte en præcis dato på, hvornår løsningen ligger klar.

Ingen detaljer til offentligheden

"Vi havde håbet på at være klar noget før, men det har taget længere tid at udvikle den løsning, som kan leve op til de givne krav," siger Nets pressechef, Søren Winge, til Computerworld.

Hvordan kan det være, at det tog længere tid end planlagt?

"Vi ønsker ikke at gå i detaljer med de præcise leverancer. Det er jo ikke bare en eller to ting, der mangler. Der er flere delelementer, som vi ikke rigtigt kan gå i detaljer med."

Hvorfor ikke?


"Det ønsker vi bare ikke."

Hvornår er det klart?

Projektet skulle have været lanceret helt tilbage i december 2010. Hvorfor har I ikke for længe siden vidst, at tidsplanen ville skride?

"Med hensyn til de offentlige myndigheder, så ved jeg, at IT- og Telestyrelsen har ventet på en kritisk masse blandt de offentlige myndigheder, der har implementeret NemID Erhverv. For vores eget vedkommende kan jeg kun sige, at udviklingen har taget længere tid, end vi havde forventet."

Kan vi nu også regne med, at det kommer til efteråret?

"Ja, det er vores plan. Belært af vores erfaringer, så har vi endnu ikke en dato, men den er på plads inden for få uger," siger Søren Winge.

Læs også:
NemID til erhvervslivet forsinket igen, igen, igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere