På kursus i USA: Sådan får du penge til dine it-drømme

20 danske start up's lander i dag i Silicon Valley, hvor de kommer på kursus i at finde risikovillige investorer og i at vokse internationalt.

Danmarks 20 mest lovende, unge it-virksomheder er hele ugen på besøg i iværksætter-mekkaet Silicon Valley i den amerikanske solskinsstat Californien.

Alle virksomheder er udvalgt til det nye initiativ SCALEit, som skal ruste flere unge danske virksomheder til en fremtid som store spillere på de internationale markeder.

Ideen til SCALEit kommer fra Udenrigs- og Videnskabsministeriets fælles repræsentation i Silicon Valley, Innovation Center Denmark. Her ønsker man at støtte danske nystartede virksomheder, så flere kommer succesfuldt ud af opstartsfasen.

"Det er unge virksomheder, der skaber flest arbejdspladser i Danmark. Desværre klarer en del af de unge virksomheder kun de første år, og når aldrig at vokse sig store. Med SCALEit tager vi de mest lovende it- virksomheder til Silicon Valley for at vise dem, hvordan virksomheder bliver rigtig store," udtaler Lene Sjørselv Schulze, rådgiver hos Innovation Center Denmark.

Lene Sjørselv Schulze tilføjer, at interessen har været så stor, at planlægningen af et lignende opfølgende arrangement allerede ér i gang.

Intensiv uge i Silicon Valley
For de udvalgte deltagere til SCALEit venter en intensiv uge, hvor de blandt andet bliver introduceret til investorer, mulige partnere og iværksætterguruer, der skal træne dem i at servere deres ideer for potentielle investorer og optimere deres forretningsplan.

Den danske Silicon Valley-baserede iværksætter, Juha Christensen, spejder altid efter nye talenter og glæder sig til at byde de danske start up's velkommen.

"SCALEit er et spændende og vigtigt initiativ. Som it-virksomhed, uanset nationalitet, skal du have relationer til Silicon Valley, hvis du vil være en international spiller. Her er en overflod af vigtige aftagere og potentielle partnere inden for it samt en tredjedel af verdens venturekapital," siger Juha Christensen, der også er partner i venturefonden Sunstone Capital.

Danske iværksættere skal tænke globalt
Under SCALEit kommer de unge virksomheder også i skole hos en dansk iværksætter, Torsten Kolind, som er teknisk direktør for iværksætter-netværket YouNoodle.

Kolind mener, at mange unge danske it-virksomheder typisk venter for længe, inden de tænker et internationalt hotspot, som Silicon Valley, ind i deres strategi.

"Unge danske virksomheder gør sig selv en bjørnetjeneste ved ikke at komme ud noget før. Silicon Valley er ikke kun et marked, men et hotspot med ressourcer og innovation i verdensklasse. Det styrker det endelige produkt og hjælper virksomheden vokse, når iværksættere har modet til at komme til Silicon Valley tidligt og lære af de store successer her," siger Torsten Kolind.

Nu skal USA erobres!
For de 20 medvirkende virksomheder er SCALEit en mulighed for at udfordre visionerne og strategien for fremtiden.

"Vores drøm er at erobre det amerikanske marked, og vi tager hele holdet med til Silicon Valley, så kan de andre deltage i noget af det og få en tur ud af det også," siger Jens Reimer Olesen, der er medstifter af og administrerende direktør for Graduateland, som er Europas største jobportal for studerende og nyuddannede.

Jens er bachelor i økonomi fra CBS og er med sine 22 år feltets yngste iværksætter. De andre i firmaet er mestendels autodidakte programmører, hvoraf en er så gammel som 26 år.

"Vi betaler et tilmeldingsgebyr på 5.000 kroner, og de penge dækker hele ugen fra mandag til fredag med mad, arrangementer og diverse for to mand," fortæller Jens Reimer Olesen.

De lander i dag
Jens Reimer Olesen og de andre 19 danske start up's lander i dag i Californien og modtages af folk fra Innovation Center Denmark, der står klar med det tætpakkede Sådan-vokser-du-dig-stor-og-stærk-program.

I forbindelse med SCALEit går en ny portal inden længe i luften på adressen scaleit.us. Man kan allerede nu registrere sig på siden, som skal give danske nystartede virksomheder en række værktøjer og inspiration til international udvikling.

Hvis man vil se fakta vedrørende unge virksomheders jobskabelse og levetid, er det færd at studere rapporten
Job Creation by Firms in Denmark, som er lavet af af Rikke Ibsen og Niels Westergaard-Nielsen fra Aarhus Universitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.