Artikel top billede

Telia og Telenor slår sig sammen mod TDC og 3

Teleselskaberne Telia og Telenor vil nu dele mobilnetværk. Et træk, der skal skabe Danmarks bedste netværk.

Telenor og Telia er blevet enige om at slå sig sammen mod konkurrenterne fra TDC og 3.

De to teleselskaber har netop indgået aftale om netværksdeling med håbet om, at de to netværk tilsammen vil være Danmarks bedste mobilnetværk. 

Der er dermed ikke tale om en egentlig fusion mellem selskaberne, men kun en sammenlægning af de to selskabers mobilnet. 

Telia og Telenor etablerer samtidig et fælles infrastrukturselskab, som skal bygge det fælles netværk. Aftalen omfatter både 2G, 3G og 4G (LTE). 

"I fællesskab vil vi skabe Danmarks bedste mobilnetværk og dermed give de bedste kundeoplevelser på smartphones, tablets og mobilt bredbånd," lyder det i en fælles pressemeddelelse. 

Er allerede i gang

Med aftalen giver de to selskaber hinanden adgang til eksisterende master i områder, hvor de ellers hver især skulle have bygget.

Fremover vil Telenor og Telia også bygge nye mobilmaster i fællesskab og dermed reducere udgifterne.  

Kunderne kan allerede nu begynde at mærke effekten af netværkssamarbejdet, oplyser selskaberne. Som et led i aftalen er Telenor og Telia nemlig i fuld gang med at give hinanden adgang til hinandens master.

Samarbejdet omfatter det såkaldte radio-access-netværk, det vil sige de antenner, master, og sendeudstyr, der skaber forbindelse til kundernes mobile enheder.

Samarbejdet omfatter ikke de to selskabers core-netværk. De skal fortsat drives hver for sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere