Artikel top billede

HP's våben mod iPad: Ny tablet til erhvervsfolk

Den spritnye HP TouchPad er særligt målrettet til brug i virksomheder og tager kampen op mod Apples iPad. Se her, hvad den kan.

HP TouchPad er navnet på Hewlett-Packards nye tavle-pc, der adskiller sig væsentligt fra iPad'en og de øvrige konkurrenter.

For i dag kører stort set alle tablets med Googles Android eller Apples iOS som styresystem, mens nogle få kører med Windows XP. Men HP TouchPad bliver første tablet, der kører med styresystemet WebOS, som HP overtog med købet af Palm sidste år.

Den nye maskine blev flere gange fremhævet under HP Discover 2011, selskabets store konference i Las Vegas.

HP's topchef, tyske Leo Apotheker, havde tabletten med på scenen foran 10.000 af HP's erhvervskunder og slog fast, at produktet "kan købes meget snart".

Målrettet til erhvervsfolk

Netop erhvervskunderne er den målgruppe, som HP skyder efter med TouchPad'en. Blandt andet kan den køre applikationer fra softwaregiganten SAP.

Med en Citrix-app kan du også køre de avancerede programmer, som du kender fra din egen computer, og som kræver meget mere regnekraft, end den lille tavle-pc trods alt har.

For eksempel blev TouchPad'en fremvist, hvor den tilsyneladende kører et tungt 3D-program og Windows 7, men i virkeligheden sker afviklingen fra et datacenter.

Smart multitasking

I forhold til iPad er multitasking på HP TouchPad væsentligt nemmere. Det kan bedst beskrives som, at du kan bladre mellem de åbne programmer som sider i et e-katalog.

Ligeledes har den heller ikke iPad'ens popup-beskeder, som Apple-maskinen kommer med hver gang, en app skal give dig en meddelelse. I stedet kommer notifikationer oppe i hjørnet, hvor de ikke forstyrer.

Andre smarte tiltag er eksempelvis trådløs opladning, hvor tabletten oplader, blot den er placeret i holderen, uden du skal forbinde stik eller ledninger.

Har du en smartphone, der også kører WebOS, kan du lægge telefonen på tabletten, hvorefter det, du kigger på på telefonen, bliver overført og åbnet op på TouchPad'ens noget større skærm.

Mere fra HP Discover 2011:
Se fremtidens datacenter som en pakkeløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?