Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck.

Amagerbanken vil trylle it-firma tilbage fra de døde

Amagerbanken, der selv krakkede for nylig, vil nu forsøge, at genoplive et konkursramt it-firma, der har haft underskud på 318 millioner kroner de sidste seks år.

Læs også:

Butlernetworks begæret konkurs.

Sådan gik Butlernetworks konkurs

Kurator: Butlernetworks sælges inden for få dage

Hos GlobalConnect, der var samarbejdspartner med det nu konkursramte Butlernetworks, fortæller direktør Niels Zibrandtsen, at der ikke er sket noget endeligt i konkursboet endnu.

"Situationen er den, at Amagerbanken på tredje uge efter konkursen stadig arbejder på at holde liv i Butlernetworks," siger Niels Zibrandtsen fra GlobalConnect.

Amagerbanken havde op til konkursen et tæt samarbejde med Butlernetworks.

Og Butlernetworks, der slæbte rundt på en gæld på 218 millioner kroner, skulle faktisk i foråret 2011 have fornyet et større to-cifret million-banklån.

Men nu tyder noget altså på, at Amagerbanken går efter en  anden form for genoplivning af Butlernetworks end det tidligere har været fremme, hvor et salg af resterne var på tale.

Butletnetworks' underskud de sidste seks år lød i øvrigt på i alt 317 millioner kroner.

Nettet holdes oppe

I mellemtiden holdes kundernes net fortsat oppe i det omfang, det kan lade sig gøre under konkursen.

Blandt andet bruges netværket i sidste ende af togpassagerer, der hos Arriva, DSB S-tog og Lollandsbanen, skal på internettet. 

"GlobalConnect modtager ikke betaling fra boet, så nettet skal lukkes ned, men vi forsøger sammen med andre parter i telebranchen at finde løsninger for kunderne," siger Niels Zibrandtsen, der ikke sætter dage på, hvor længe man vil holde nettet kørende.

"Men nettet vil blive nedtaget, når det har mindst mulig indflydelse på Butlers kunder. Vi har dog ikke indflydelse på andre og kan derfor ikke sikre at disse ikke lukker for nettet," siger Niels Zibrandtsen.

Kurator sunket i jorden

Advokat og partner Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert, der som kurator i boet 6. juni udtalte, at han forventede, at der kun ville gå få dagen inden Butlernetworks ville være solgt, lader til at være sunket i jorden.

I hvert fald har Computerworld igennem mere end en uge forsøgt at få en kommentar fra ham per mail og telefon, men altså uden held.

Hos Amagerbanken vil man slet ikke kommentere på artiklens indhold.

"Vi kommenterer ikke på kundeforhold," lyder det kortfattet.

Læs også:

Butlernetworks begæret konkurs.

Sådan gik Butlernetworks konkurs

Kurator: Butlernetworks sælges inden for få dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere