Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck.

Amagerbanken vil trylle it-firma tilbage fra de døde

Amagerbanken, der selv krakkede for nylig, vil nu forsøge, at genoplive et konkursramt it-firma, der har haft underskud på 318 millioner kroner de sidste seks år.

Læs også:

Butlernetworks begæret konkurs.

Sådan gik Butlernetworks konkurs

Kurator: Butlernetworks sælges inden for få dage

Hos GlobalConnect, der var samarbejdspartner med det nu konkursramte Butlernetworks, fortæller direktør Niels Zibrandtsen, at der ikke er sket noget endeligt i konkursboet endnu.

"Situationen er den, at Amagerbanken på tredje uge efter konkursen stadig arbejder på at holde liv i Butlernetworks," siger Niels Zibrandtsen fra GlobalConnect.

Amagerbanken havde op til konkursen et tæt samarbejde med Butlernetworks.

Og Butlernetworks, der slæbte rundt på en gæld på 218 millioner kroner, skulle faktisk i foråret 2011 have fornyet et større to-cifret million-banklån.

Men nu tyder noget altså på, at Amagerbanken går efter en  anden form for genoplivning af Butlernetworks end det tidligere har været fremme, hvor et salg af resterne var på tale.

Butletnetworks' underskud de sidste seks år lød i øvrigt på i alt 317 millioner kroner.

Nettet holdes oppe

I mellemtiden holdes kundernes net fortsat oppe i det omfang, det kan lade sig gøre under konkursen.

Blandt andet bruges netværket i sidste ende af togpassagerer, der hos Arriva, DSB S-tog og Lollandsbanen, skal på internettet. 

"GlobalConnect modtager ikke betaling fra boet, så nettet skal lukkes ned, men vi forsøger sammen med andre parter i telebranchen at finde løsninger for kunderne," siger Niels Zibrandtsen, der ikke sætter dage på, hvor længe man vil holde nettet kørende.

"Men nettet vil blive nedtaget, når det har mindst mulig indflydelse på Butlers kunder. Vi har dog ikke indflydelse på andre og kan derfor ikke sikre at disse ikke lukker for nettet," siger Niels Zibrandtsen.

Kurator sunket i jorden

Advokat og partner Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert, der som kurator i boet 6. juni udtalte, at han forventede, at der kun ville gå få dagen inden Butlernetworks ville være solgt, lader til at være sunket i jorden.

I hvert fald har Computerworld igennem mere end en uge forsøgt at få en kommentar fra ham per mail og telefon, men altså uden held.

Hos Amagerbanken vil man slet ikke kommentere på artiklens indhold.

"Vi kommenterer ikke på kundeforhold," lyder det kortfattet.

Læs også:

Butlernetworks begæret konkurs.

Sådan gik Butlernetworks konkurs

Kurator: Butlernetworks sælges inden for få dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere