HK skubber Prosa ud af CSC: Bedre end ingenting

Det er bedre at have en eller anden overenskomst end ingen overenskomst, mener HK, der nu er med til at sætte Prosa på porten i CSC-konflikten.

Læs også:

Prosa: Vi er fortsat i konflikt med CSC.

Arbejdsretten: CSC kan droppe overenskomster.


HK vil nu indlede nogle tilpasningsforhandlinger med Dansk Erhverv i forhold til CSC, som fagforeningen nu overtager overenskomsten hos.

Det skete efter gårdsdagens afgørelse i Arbejdsretten, som Prosa tabte. Det kan du læse mere om her.

Formanden for HK Privat, Karin Retvig, fortæller, at fagforeningen har fået en telefonisk henvendelse angående tilpasningsforhandlingerne.

Når I så skal til at forhandle, vil jeres mindstekrav så være der, hvor Prosa slap forhandlingerne med CSC-ledelsen, så de ansatte eksempelvis får samme løn?

"Der er ikke løn med i vores overenskomst. Den forhandles lokalt," siger Karin Retvig.

Men får de ansatte hos CSC en ringere overenskomst?

"Nej. Overenskomsten indeholder ikke løn, men så mange andre ting."

Findes der en tryghedsaftale I jeres overenskomst?

"Nej, de forhandles også lokalt."

Kan ikke sige nej
Mener du, at I er solidariske med Prosa ved at overtage overenskomsten?

"Vi kan ikke sige nej til det. Vi indgik en aftale i 2007, som virksomheder kan tiltræde. Jeg kender ikke Prosas overenskomst indgående, men jeg mener grundlæggende, at det er vigtigt, at der findes overenskomster.

Så hvis en virksomhed bliver frigjort fra en overenskomst, så er det bedst, at en anden træder til."

Tror du, at CSC´s administrerende direktør Carsten Lind er tilfreds med, at I overtager overenskomsten?

"Det ved jeg ikke. Jeg har aldrig mødt ham. Det må du spørge ham om."

Bliver afgørelsen i Arbejdsretten døden for Prosa?

"Det vil jeg slet ikke udtale mig om. Jeg kender hverken Prosas økonomi eller øvrige forhold."

Er der ondt blod mellem HK og Prosa?

"Det ved jeg ikke. Det er klart, at vi er to organisationer, der begge dækker it-området."

Fremtiden - konflikt eller ej?
På et punkt viste gårsdagens udmeldinger i hvert fald, at de to fagforeningen har vidt forskellige forståelser af, hvor konflikten står i dag.

I en pressemeddelelse udtalte Karin Retvig nemlig:

"Det har været et træls forløb for medarbejderne på CSC, men nu, hvor konflikten er slut, må vi se fremad og komme videre bedst muligt for alle parter."

Mens Prosa´s næstformand Hanne Lykke Jespersen havde en helt anden opfattelse, efter dommen blev afsagt.

"Umiddelbart betyder det ikke noget, for vi er jo i konflikt for at få en overenskomst, og det er vi fortsat," sagde hun.

En professor i arbejdsret har tidligere fortalt, at de CSC-ansatte kan fortsætte konflikten, uanset om CSC er frigjort af overenksomsten med Prosa.

Samtidig må virksomheden ikke senere lægge medarbejderne til last, at de har deltaget i strejker, sagde han senere.    

Senere i dag, klokken 14.30 vil Prosa-medlemmer afgøre, om strejken skal fortsætte.

154 Prosa-folk hos CSS's datterselskab Airlines Solutions, der passer it-systemerne hos SAS, har varslet sympatistrejke mod CSC på onsdag, og den varer en uge.

Læs også:

Prosa: Vi er fortsat i konflikt med CSC.

Arbejdsretten: CSC kan droppe overenskomster.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.