Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Intel: App-abonnementer er vejen frem for os

App-abonnementer til netbooks og tablet-pc'er kan blive en guldgrube, mener Intel.

Computerworld News Service: Intel vil forsøge at gøre det lettere for udviklerne at tjene penge ved at anvende en abonnementsmodel til at sælge applikationer via virksomhedens onlinebutik til tablet-pc- og netbook-apps.

En abonnementsmodel vil give endnu en indtægtskilde udover annoncering og direkte salg af apps via Intels app-butik, AppUp, påpeger Peter Biddle, der er chef hos Intel for AppUp-produkter og -services.

AppUp, der fungerer ligesom Apples App Store, sælger applikationer til netbooks og tablet-pc'er med processorer i Intels x86-arkitektur.

Udviklerne får 70 procent

Med den nuværende omsætningsmodel får udviklerne 70 procent af indtægten fra solgte apps, mens de resterende 30 procent går til Intel og partnere.

"Ideen om bundtede abonnementer, som udviklerne kan vælge at bruge, samt individuelle abonnementer - på individuelle titler eller på flere titler - det er helt bestemt noget, vi vil understøtte i fremtiden."Det har meget høj prioritet for os," fremhæver Biddle.

Intels AppUp-butik har på nuværende tidspunkt over 3.000 applikationer på hylderne, hvoraf de fleste koster under 50 kroner eller er gratis.

Abonnementsmodellen kan ifølge Peter Biddle fungere til bundtede applikationer som eksempelvis en pakke medfølgende spil, der koster 25 eller 50 kroner om måneden at beholde. 

Abonnementsmodellen kan også bruges til lejet software, hvor brugeren altid har den seneste version med de nyeste funktioner.

"Brugerne forstår forretningsmodellen bag det at leje frem for at købe, og de har gjort det i årevis med film, bøger og musik. Det er ikke noget stort spring for dem," forklarer Peter Biddle.

Tidligere i år implementerede Apple en abonnements-service til indholdsbaserede applikationer såsom aviser, video og musik i App Store. News Corps multimedie-nyhedsapplikation, The Daily, var en af de første til at bruge abonnementsmodellen.

På vej med betalingssystem

Intel er også ude efter at tilføje muligheder for højt efterspurgt funktionalitet som eksempelis betaling direkte fra applikationerne, hvilket også har høj prioritet, fortæller Peter Biddle.

Et betalingssystem vil gøre det muligt at betale med kreditkort og services som eksempelvis PayPal, når brugerens identitet er blevet bekræftet. Denne type services kan indbygges i en app.
Ved at tilføje nye funktioner håber Intel at gøre mere software tilgængelig - og derigennem øge efterspørgslen - på mobile enheder baseret på virksomhedens Atom-chip.

De fleste tablet-pc'er kører i dag på ARM-processorer, så udviklerne programmerer først og fremmest til ARM-arkitekturen.
Intel vil i fremtiden lægge AppUp i tablet-pc'er med MeeGo som en grundlæggende del af styresystemet. De første enheder vil komme i salg sidst på året, oplyser Peter Biddle. Virksomheden vil også indlejre AppUp i tv-apparater, biler og anden elektronik, der kører MeeGo.

Tidligere i år oplevede MeeGo et stort nederlag, da Nokia opgav platformen for i stedet at bygge sin fremtidige smartphone-strategi på Microsofts mobilstyresystem, Windows Phone. Intel og Nokia offentliggjorde ellers sidste år, at de ville samarbejde om udviklingen af MeeGo til smartphones og tablet-pc'er.

På trods af Nokias afhopning fra MeeGo er der stigende interesse for styresystemet, siger Biddle. Intel leverer værktøjer til og hjælper udviklerne med at portere applikationer fra Apples App Store, så de fungerer på Intel-baserede netbooks og tablet-pc'er.

De første tablet-pc'er med Intels første dedikerede chip ved navn Oak Trail kom på hylderne i sidste måned. I fremtiden vil tablet-pc'er med Oak Trail blive tilgængelig med Googles mobilstyresystem, Android 3.0 Honeycomb.

Intel har dog ingen planer om at lægge AppUp-butikken på Android og derved gå i direkte konkurrence med Android Market, oplyser Peter Biddle.

"Det begynder at ligne et mættet marked," bemærker han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere