Top 100:Her er de bedste it-infrastruktur-selskaber i Danmark: 34 leverandører leverer vækst på 30 procent

Artikel top billede

Justin Timberlake køber tabsgivende MySpace

Efter en lang og brutal nedtur sælger Rupert Murdoch MySpace og indkasserer en enorm, økonomisk lussing for det fejlslagne net-projekt.

Efter en langvarig proces har den australske mediemogul Rupert Murdoch fundet en købet til sin tabsgivende sociale tjeneste, MySpace.
 
Prisen er blevet aftalt til 180 millioner kroner, og køberen er selskabet Specific Media, der blandt andre har sangeren Justin Timberlake i ejerkredsen.
 
En del af betalingen kommer til at bestå af en ejerandel af Specific Media.
 
Rupert Murdoch købte MySpace i 2005 for gigantiske tre milliarder kroner.

Købet fik dengang meget stor opmærksomhed, da MySpace på dette tidspunkt var blandt verdens allerhotteste websites. Købet markerede Rupert Murdochs indtog på internettet, og medieverdenen fulgte spændt med.
 
Siden fulgte en årrække med en stribe af dårlige beslutninger og en opslidende magtkamp i Murdochs News Corp-imperium. Det gjorde blandt andet, at MySpace blev totalt uddistanceret af Facebook, og at Rupert Murdochs drøm om at skabe en dominerende spiller på markedet ikke blev til noget.
 
Pengene er i den seneste tid fosset ud af MySpace, der i indeværende regnskabsår ifølge Financial Times står til at komme ud med et driftsunderskud på 2,5 milliarder kroner.
 
Specific Media planlægger nu at omdanne MySpace til et mediesite med fokus på tv-shows, video-indhold og musik, som det hedder.
 
Som følge af opkøbet er administrerende direktør Mike Jones blevet fyret.
 
Det forventes, at antallet af ansatte vil blive halveret. I sin storhedstid beskæftigede MySpace omkring 1.400 mand. I dag arbejder 400 mennesker i MySpace. Omkring 200 af disse vil blive fyret som følge af opkøbet.

Læs også:

Derfor er MySpace ved at falde helt fra hinanden

MySpace fyrer halvdelen af de ansatte

]MySpace skærer ned internationalt

MySpace fyrer hver tredje medarbejder

<div class="listItemTeaserTitle">MySpace kæmper mod Facebook - direktør stopper

<div class="listItemTeaserTitle">[b]MySpace udfordrer verdens største community</div>[/b]</div><div></div><div></div><div></div><div></div>




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere






CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital