Artikel top billede

Justin Timberlake køber tabsgivende MySpace

Efter en lang og brutal nedtur sælger Rupert Murdoch MySpace og indkasserer en enorm, økonomisk lussing for det fejlslagne net-projekt.

Efter en langvarig proces har den australske mediemogul Rupert Murdoch fundet en købet til sin tabsgivende sociale tjeneste, MySpace.
 
Prisen er blevet aftalt til 180 millioner kroner, og køberen er selskabet Specific Media, der blandt andre har sangeren Justin Timberlake i ejerkredsen.
 
En del af betalingen kommer til at bestå af en ejerandel af Specific Media.
 
Rupert Murdoch købte MySpace i 2005 for gigantiske tre milliarder kroner.

Købet fik dengang meget stor opmærksomhed, da MySpace på dette tidspunkt var blandt verdens allerhotteste websites. Købet markerede Rupert Murdochs indtog på internettet, og medieverdenen fulgte spændt med.
 
Siden fulgte en årrække med en stribe af dårlige beslutninger og en opslidende magtkamp i Murdochs News Corp-imperium. Det gjorde blandt andet, at MySpace blev totalt uddistanceret af Facebook, og at Rupert Murdochs drøm om at skabe en dominerende spiller på markedet ikke blev til noget.
 
Pengene er i den seneste tid fosset ud af MySpace, der i indeværende regnskabsår ifølge Financial Times står til at komme ud med et driftsunderskud på 2,5 milliarder kroner.
 
Specific Media planlægger nu at omdanne MySpace til et mediesite med fokus på tv-shows, video-indhold og musik, som det hedder.
 
Som følge af opkøbet er administrerende direktør Mike Jones blevet fyret.
 
Det forventes, at antallet af ansatte vil blive halveret. I sin storhedstid beskæftigede MySpace omkring 1.400 mand. I dag arbejder 400 mennesker i MySpace. Omkring 200 af disse vil blive fyret som følge af opkøbet.

Læs også:

Derfor er MySpace ved at falde helt fra hinanden

MySpace fyrer halvdelen af de ansatte

]MySpace skærer ned internationalt

MySpace fyrer hver tredje medarbejder

<div class="listItemTeaserTitle">MySpace kæmper mod Facebook - direktør stopper

<div class="listItemTeaserTitle">[b]MySpace udfordrer verdens største community</div>[/b]</div><div></div><div></div><div></div><div></div>
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere