Artikel top billede

Dansk it-kæmpe køber Rambøll Informatik

Et af Danmarks allerstørste it-selskaber overtager it-konsulenthuset Rambøll Informatik, der satte sig selv til salg fornylig. Se her, hvad den nye ejer vil anvende selskabet til.

Læs også:
Rambøll Informatik til salg - købere allerede på banen

KMD overtager it-konsulenthuset Rambøll Informatik, som blev
sat til salg for ganske nylig.

Ifølge en pressemeddelelse sætter købet en "streg under virksomhedens ambitioner om at vokse inden for velfærdsteknologi, især på pleje-, sundheds og undervisningsområdet."

Rambøll Informatik omsatte i 2010 for 259 millioner kroner og har 250 medarbejdere.

De flytter ud til KMD, når handlen er endelig på plads inden for de kommende par måneder.

"Det offentlige har i det seneste år fået et markant fokus på digitalisering af borgernære serviceområder som pleje-, sundheds- og skoleområdet. Rambøll Informatik har i dag en række løsninger, som supplerer vores løsninger og ambitioner på området," forklarer KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, om baggrunden for købet.

Opkøb styrker position på statsmarkedet

Selv om KMD i dag er stærkest på det kommunale marked, har virksomheden også aktiviteter på såvel det private som det statslige marked.

Overtagelsen af Rambøll Informatik giver KMD et bedre fodfæste på det statslige marked.

"KMD har i forvejen en fornuftig forretning inden for Application Management til især det statslige segment. Med opkøbet af Rambøll Informatik styrker vi dette område," udtaler Lars Monrad-Gylling.

Med købet af Rambøll Informatik følger også det svenske datterselskab Ramböll Informatik.

KMD's køb af Rambøll Informatik forventes endeligt gennemført inden for et par måneder, når alle forudsætninger for handlen er på plads.

De økonomiske detaljer holder parterne for sig selv.

"Prisen informerer vi ikke om," lyder det fra Christoffer Hellmann, KMD's pressechef.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere