Henter din smartphone mail, mens du daser i udlandet? Det kan godt blive dyrt.

Så dyrt er det at bruge mobilen på ferien

Se, hvad det koster at hente en megabyte data på smartphonen i en række populære ferielande.

Pas, penge og poloshirt - kufferten er pakket, og så er det afsted på ferie. Smartphonen er stukket ned i shortsene.

Pas på med det!

For en mislyd kan let blande sig med sandalernes muntre klapren over ramblaen i Barcelona, strandene i Ko Samui eller Key West, mens problemet nede i dine shorts vokser sig større: Din telefonregning.

Har du ikke husket at klikke dataroaming-funktionen fra, kan du godt berede dig på, at din ferie bliver dyrere end ventet.

Måske har din smartphone travlt med at opdatere eller hente mails helt af sig selv og til teleoperatørernes mildt sagt opskruede priser. 

Selvom det er en pebret affære at hente data i udlandet via sit mobilselskab, afholder det ikke folk fra at bruge deres smartphones, når de er på ferie.

Men det er rart at vide, at hvis man downloader en billedfil på fire MB, koster det altså 400 kroner, hvis man er for eksempel er TDC-kunde og befinder sig i Thailand.

EU indførte de første begrænsninger på priser på datatrafik i 2007. Det betyder ikke, at det er blevet tilnærmelsesvist billigt at sende og modtage data, når du er ude af din normale telefon-zone.

Vi har kigget på fem feriedestinationer og seks af danskernes mobilselskaber. Hvad koster en downloadet megabyte egentlig?

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.