Foto: Dansk Bredbånd

Bredbåndsfirma: Hvor bliver kunderne af?

Energi Fyn Bredbånd har ekstraordinært afskrevet investeringer for 75 millioner kroner og satser nu på, at vinden er vendt, og at kunderne snart melder sig i store tal.

"Kunderne har været endog meget tilbageholdende overfor tilslutning til fibernettet," skriver Energi Fyn Bredbånd i sin regnskabsberetning.

Udover tilbageholdende kunder er der samtidig økonomisk krise og "skærpet konkurrence i telebranchen".

Nej, det er ikke nemt at være teleselskab, og det er heller ikke nemt at være bredbåndsleverandør.

Energi Fyn Bredbånd har noteret sig det ene massive underskud efter det andet de senere år, og sidste års regnskab var godt nok bedre, men stadig med bloddryppende rød bundlinje i størrelsesordenen minus 11,4 millioner kroner.

Hvis ikke selskabet havde afskrevet ekstraordinært i 2009, ville underskuddet sandsynligvis have ligge noget tættere på minus 100 millioner kroner, hvor det i 2009 endte på minus 82,1 millioner. Udover afskrivninger har Energi Fyn Bredbånd også fyret godt og vel et dusin medarbejdere.

Massive afskrivninger
Helt konkret foretog Energi Fyn Bredbånd en ekstraordinær afskrivning på 50 millioner i 2008, 75 millioner kroner i 2009, og i alt er der afskrevet mere end 100 millioner kroner alene i 2009 og 2010.

Samtidig med den store afskrivning på 75 millioner fik virksomheden et tilskud fra sin ejer Energi Fyn Holding på 250 millioner kroner, der skal "sikre den fremtidige økonomiske fremtræden."

"Den ekstraordinære afskrivning skal ses på baggrund af den samfundsøkonomiske udvikling, der har vist, at tilslutningerne til fibernettet sker langsommere end forventet," lyder det fra bredbåndsdirektør Carsten Hansen, Energi Fyn Bredbånd.

Han understreger, at der i 2010 alene var tale om ordinære afskrivninger, "hvilket vi forventer vil være tilfældet fremover".

Waoo! styrker kundetilgangen
For yderligere at styrke forretningen og få flere kunder gik Energi Fyn Bredbånd ind i Waoo!-samarbejdet i slutningen af 2010.

"Vi kan se, at kendskabet til Waoo! styrker kundetilgangen. Samfundsudviklingen og den generelle teknologiske udvikling underbygger vores tro på, at investeringerne er rigtige," siger Carsten Hansen, der anser den forventede økonomiske udvikling for at være en "strategisk konkurrenceparameter".

Konkurrenterne udtaler Carsten Hansen sig ikke om, men enhver der kan tilbyde en fiberforbindelse, og som ikke er med i Waoo, er principielt en konkurrent.

Selskabet forventer også i år et negativt resultat på trods af stærkt reducerede omkostninger, men forventer, at der "inden for en kortere årrække vil være positive cash flows fra selskabet".

Hvad der helt konkret menes med en 'kortere årrække', ønsker bredbåndsdirektør Carsten Hansen ikke at udtale sig om.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.