Foto: Péter Andrasovszky

Sådan undgår du en kæmpe mobilregning på ferien

Det kan hurtig blive en ekstremt dyr fornøjelse, hvis du bruger din smartphone på ferien. Men en række smarte tricks kan spare dig for rigtig mange penge.

Med priser på op omkring 100 kroner per megabyte bliver det hurtigt meget dyrt lige at tjekke din Facebook eller mail på ferien.

Der er dog flere måder, hvorpå du kan undgå at blive flået af dit teleselskab.

Du er bedst stillet i EU
EU har gjort forholdsvis meget for at få priserne ned på et bare nogenlunde tåleligt niveau.

For det første er der indført et krav om, at dit teleselskab skal stoppe op for dataforbruget, når du rammer 450 kroner. Inden du rammer grænsen, skal de advare dig med en sms.

Det sker for at undgå historier som eksempelvis direktøren, der fik en regning på 23.694 kroner efter to dages messe i Tyskland.

Men der er ligeledes sat et prisloft på tale, sms og data. Derfor koster en megabyte normalt lidt under 20 kroner, så længe du er i EU.

Brug lokal Wi-Fi
Dog kan det blive meget billigere. Slå dataroaming helt fra på din telefon og benyt i stedet en lokal trådløs internetforbindelse.

På mange hoteller er det i dag gratis eller kan købes til en ganske fornuftig pris. Samtidig bruger mange caféer og lignende gratis Wi-Fi som et salgsargument til at lokke dig ind.

Du kan jo også altid være heldig bare at finde et åbent netværk, der hvor du befinder dig.

Har du først adgang til Wi-Fi, så kan du benytte dig af voip-tjenester som eksempelvis Skype til at ringe fra. Det koster ikke mange håndører, og er stort set med garanti billigere end at benytte mobilnettet.

Køb et taletidskort
Hvis du ikke vil være begrænset af kun lige at have adgang til din smartphones lyksageligheder, når du er på hotellet, kan du med fordel købe et lokalt taletidskort.

Find en lokal sælger og undersøg, ved hvilket kort du får den billigste megabyte-pris.

I mange lande kan du finde et taletidskort til omkring 100 kroner, hvor du betaler cirka 2 kroner per megabyte. Det er ikke helt vildt billigt, men det slår bestemt roamingtaksten.

Hvis du selv har gode erfaringer med et specifikt taletidskort i udlandet, så del dem venligst i debatten herunder.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.