Foto: Péter Andrasovszky

Sådan undgår du en kæmpe mobilregning på ferien

Det kan hurtig blive en ekstremt dyr fornøjelse, hvis du bruger din smartphone på ferien. Men en række smarte tricks kan spare dig for rigtig mange penge.

Med priser på op omkring 100 kroner per megabyte bliver det hurtigt meget dyrt lige at tjekke din Facebook eller mail på ferien.

Der er dog flere måder, hvorpå du kan undgå at blive flået af dit teleselskab.

Du er bedst stillet i EU
EU har gjort forholdsvis meget for at få priserne ned på et bare nogenlunde tåleligt niveau.

For det første er der indført et krav om, at dit teleselskab skal stoppe op for dataforbruget, når du rammer 450 kroner. Inden du rammer grænsen, skal de advare dig med en sms.

Det sker for at undgå historier som eksempelvis direktøren, der fik en regning på 23.694 kroner efter to dages messe i Tyskland.

Men der er ligeledes sat et prisloft på tale, sms og data. Derfor koster en megabyte normalt lidt under 20 kroner, så længe du er i EU.

Brug lokal Wi-Fi
Dog kan det blive meget billigere. Slå dataroaming helt fra på din telefon og benyt i stedet en lokal trådløs internetforbindelse.

På mange hoteller er det i dag gratis eller kan købes til en ganske fornuftig pris. Samtidig bruger mange caféer og lignende gratis Wi-Fi som et salgsargument til at lokke dig ind.

Du kan jo også altid være heldig bare at finde et åbent netværk, der hvor du befinder dig.

Har du først adgang til Wi-Fi, så kan du benytte dig af voip-tjenester som eksempelvis Skype til at ringe fra. Det koster ikke mange håndører, og er stort set med garanti billigere end at benytte mobilnettet.

Køb et taletidskort
Hvis du ikke vil være begrænset af kun lige at have adgang til din smartphones lyksageligheder, når du er på hotellet, kan du med fordel købe et lokalt taletidskort.

Find en lokal sælger og undersøg, ved hvilket kort du får den billigste megabyte-pris.

I mange lande kan du finde et taletidskort til omkring 100 kroner, hvor du betaler cirka 2 kroner per megabyte. Det er ikke helt vildt billigt, men det slår bestemt roamingtaksten.

Hvis du selv har gode erfaringer med et specifikt taletidskort i udlandet, så del dem venligst i debatten herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.