Artikel top billede

Ny CSC-direktør: Sådan bliver vi venner igen

Hvordan får en virksomhed genskabt tilliden efter en brutal arbejdskonflikt? Det sætter ny CSC-direktør fokus på.

Arbejdskonflikten mellem it-giganten CSC og fagforeningen Prosa er en af de mest omfattende i den danske it-branches historie.

Kun en uge efter afslutningen på den fire og en halv måned lange arbejdskonflikt trådte Charlotte Lundblad til i rollen som ny HR-direktør i CSC Norden.

Det er hendes opgave at genskabe tilliden mellem ledelsen og de medarbejdere, der har kæmpet foran den låste port.

"Konflikten har været rigtig hård for os alle sammen. Den har været hård for de lockoutede og for dem, der har strejket, men den har også været hård for de medarbejdere, der har været inde i bygningen og for lederne," siger den nye direktør.

Nøgleordet i den lange proces mod forsoning er samtale, fortæller Charlotte Lundblad.

"Vi taler rigtig meget sammen leder og medarbejder imellem samt medarbejder til medarbejder. Vi har et program til, hvordan vi skal komme videre. Hvor vi igen skal opleve, at det her er en attraktiv arbejdsplads. Det er en process, og det er ikke noget, vi opnår fra den ene dag til den anden," siger hun.

Starter for alvor efter ferien

Efter sommerferien vil CSC starte en række workshops, hvor formålet er at få medarbejderne til igen at finde det fulde engagement frem.

Desuden har lederne været forberedt på situationen, da medarbejderne kom tilbage.

"Vi har undervist lederne i, hvad det betyder at få medarbejdere tilbage, der har været væk så lang tid," siger Charlotte Lundblad.

Glem frygten

Hvad med de medarbejdere, der har været meget aktive i konflikten, dem der har blokeret virksomheden og stået med skilte. Skal de være bekymrede for, at deres deltagelse i konflikten får betydning for deres virke i dag?

"Nu har jeg været i virksomheden i 10 år, og vi har altid haft mange drøftelser, og mange gange har vi haft faglige uenigheder med foreningerne, men vi har altid været gode til at sige, at vi kan have forskellige faglige synspunkter, men det ændrer ikke ved, at når vi har sat streg over det, så har vi en god personlig samarbejdsrelation bagefter," siger hun og fortsætter: 

"Det har været en arbejdsretslig kamp fra foreningernes side, og den har ledelsen så haft nogle holdninger til, men den er slut nu, og nu er vi videre i en samarbejdsånd."

"Hvis der er nogen, der skulle føle sig utrygge, så er det vigtigt at få addreseret. Hvis der er nogle problemstillinger, så få dem på bordet og få talt om det," siger Charlotte Lundblad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?