Artikel top billede

Sådan kommer du ind på det amerikanske it-marked

Går du med planer om at udvide til USA? Få gode råd fra Udenrigsministeriets eksportrådgiver her.

Læs også: Se her, hvordan du går i kødet på it-USA

USA er med verdens største økonomi et attraktivt og potentielt meget indbringende eldorado for et visionært it-firma, men det er samtidig et marked med fragmenteret lovgivning og benhård konkurrence.

Det ved Mikael Vinding. Han har selv været igennem møllen og stemt de finansielle dørklokker i Silicon Valley i jagten på investorer. Han har siden solgt succesen og begyndt noget nyt.

Derfor sidder han som Udenrigsministeriets eksportrådgiver inden for informations- og kommunikationsteknologi (ICT), hvor det er hans job at hjælpe danske it-virksomheder, der vil prøve lykken og etablere sig i USA.

Et springbræt videre

Mikael Vindings visitkort afslører, at hans faste base er et kontor i New York.

Men Eksportrådets ICT-afdeling er spredt ud over store dele af USA, og netop landets størrelse er en af de største gulerødder for håbefulde it-firmaer.

"Du kan slå igennem på en helt anden måde end herhjemme, hvis du ser på 310 millioner mennesker i forhold til seks millioner. Men også virksomhederne er store. Og så er det et godt springbræt. Er du etableret i USA, så har du et navn. Så kan du brede dig ud til Sydamerika og Canada og så videre," siger Mikael Vinding.

Og alt efter ambitionerne behøver det ikke være raketvidenskab, hvis man spørger den danske rådgiver.

"At få noget forretning på et almindeligt niveau er ikke sværere end herhjemme, forudsat at du indstiller dit tankesæt til det amerikanske marked og sørger for praktiske ting som et telefonnummer til support," siger han.

Og det skal helst være et amerikansk 1-800 nummer. Det handler nemlig om at gøre det hele nemt.

"Hvis man har den tankegang hele vejen igennem, så kan man gøre rigtig mange ting, som gør det venligt og nemt for amerikanerne."

Desuden mener Mikael Vinding, at danske virksomheder har en fordel i kraft af, at Danmark har et godt image i USA. Dels på grund af vores grønne teknologi og dels de udenrigspolitiske relationer.

Finder lokale partnere

Ifølge Mikael Vinding begynder langt størstedelen af de danske virksomheder med en partnerstrategi, når de ønsker at angribe det amerikanske marked. Ofte kombineret med markeds- og konkurrentanalyser og en strategiske overvejelser.

Det gælder for virksomheder, der ikke er klar til at etablere et kontor, men som gerne vil have folk til at sælge og supportere ovre på den anden side af Atlanten.

"Det er en fantastisk model. Så finder du måske en partner, der dækker nordøst-USA, og så skal du bare supportere én partner og ikke 200 slutkunder derovre," siger Mikael Vinding.

Det er både den nemmeste og billigste løsning at begynde med.

"Salgsomkostningerne i USA er større. Da mange af dine kunder måske ikke er i samme by som dig, skal du for eksempel flyve rundt til dem. Bare i forhold til det at komme ind på et nyt marked og lære, hvordan alle ting fungerer, er det nemmere at starte med en partner. Så kan man selv etablere sig senere hen. I de små og mellemstore virksomheder er det ofte første skridt."

Det er en af Eksportrådets spidskompetencer at hjælpe med at finde partnere.

Risikovillig kapital

Udover de store muligheder, som ligger for etablerede firmaer, kan iværksættere også med fordel skue mod staterne.

Der er nemlig mere opløftende chancer for at finde investorer, som ikke holder alt for stramt på pengene.

"Særligt på vestkysten er der rigtig mange risikovillige kapitalinvestorer, som er villige til at investere i ting, som måske ikke er en helt sikker deal. Herhjemme skal du helst have kunder i forvejen, du skal have indtjening, og du skal gerne ville øge den. I USA er det meget nemmere at komme ind på et meget tidligere stadie og få mange flere penge," fortæller Mikael Vinding.

Læs også: Se her, hvordan du går i kødet på it-USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.