RSS

Persondata

Mere om Persondata

Premium
Datatilsynet retter en alvorlig kritik af Høje-Taastrup Kommunen for at have brugt næsten et år på at slette en patientjournal, der fejlagtigt var sendt til kommunen. Ifølge kommunen har den forgæves forsøgt at få EG til at slette oplysningerne.
25. august 2020 kl. 17.12 | læs »



Premium
Det er Datatilsynets egne medarbejdere, der skal sagsbehandle anmeldelsen, af hvorvidt tilsynet har brudt GDPR-loven. Tilsynet oplyser til Computerworld, at det er opmærksom på risikoen for habilitetsproblemer
21. august 2020 kl. 12.54 | læs »



Premium
It-virksomheden NNIT har ansat ny DPO efter selskabets tidligere persondataansvarlige, Peter Kaas, stoppede før sommerferien.
18. august 2020 kl. 09.00 | læs »



Premium
Datatilsynet har indstillet hotelkæden Arp-Hansen til en bøde for brud på GDPR på 1,1 millioner kroner. Men selskabet er ikke enig i afgørelsen, siger administrerende direktør, Dorte Krak, til Computerworld.
28. juli 2020 kl. 15.23 | læs »



Reglerne for, hvordan persondata må overføres fra virksomheder i EU-lande til virksomheder i USA er kendt ulovlige for anden gang.
16. juli 2020 kl. 12.37 | læs »



Flere amerikanske myndigheder er i gang med at undersøge beskyldninger om, at TikTok krænker børns privatliv og forbryder sig mod en privatlivsaftale fra 2019.
8. juli 2020 kl. 16.17 | læs »



Premium
Det er en klar fejl, at der på Lejre Kommunes intranet har ligget dokumenter med følsomme personoplysninger om socialsager, herunder om børn og unge under 18 år. Det udtaler kommunens kommunaldirektør.
30. juni 2020 kl. 16.05 | læs »



Datatilsynet har tirsdag åbnet en sag mod TikTok, der skal afklare, hvorvidt tjenesten lever op til reglerne i GDPR.
30. juni 2020 kl. 14.05 | læs »



Premium
Regeringen har modtaget 13 GDPR-anbefalinger fra et forum under Erhvervsstyrelsen. De skal gøre det lettere for danske virksomheder at efterleve databeskyttelsesforordningen. Se dem her.
26. juni 2020 kl. 15.30 | læs »




Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere





Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
How to understand the email threat landscape
There is already a large number of organizations transitioning to more cost efficient cloud based solutions as of now. According to recent research by Gartner, "by 2021, Gartner expects 70 % of public and private companies to be using cloud email services.” But unfortunately this is also bad news, as the attackers’ methods also evolve, and there is a market increase in number of attacks against cloud based email services such as MS Office 365. In this whitepaper we will discuss the common email security threats that are faced by organizations and how to keep your organization safe from these attacks.