Artikel top billede

RIM fyrer over 2.000 ansatte

Producenten af Blackberry-telefoner lider under konkurrencen på mobilmarkedet. Nu fyres flere end hver tiende medarbejder, og der rykkes rundt i ledelsen.

Mandag offentliggjorde den canadiske mobilproducent Research In Motion (RIM), at den skærer 2.000 medarbejdere fra den globale arbejdsstyrke.

Det svarer til omkring 11 procent af det samlede antal medarbejdere.

Samtidig smutter virksomhedens vicedirektør (chief operating officer), Don Morrison, som går på pension efter 10 år på posten. En række ændringer i ledelsesteamet følger hans afgang.

RIM, der med Blackberry især er store inden for erhvers-smartphones, er under hårdt pres fra Apple og hæren af Android-smartphones.

Et forsigtigt skridt

Nedskæringerne er en del af et program for omkostningsoptimering, som blev annonceret 16. juni.

Formålet med omrokeringerne i lederteamet og de mange fyringer er, at "skabe større tilpasning af organisationen og strømline RIM's aktiviteter for bedre at positionere virksomheden til fremtidig vækst og rentabilitet," som selskabet selv fortæller i en pressemeddelelse.

Ledelsen mener, at reduktionen af medarbejderstyrken er et "forsigtigt og nøvendigt" skridt for firmaets langsigtede succes.

Fyringerne følger en periode, hvor antallet af medarbejdere næsten er firedoblet i de sidste fem år alene.

Men en skærpet konkurrence på mobilmarkedet har resulteret i en faldende indtjening, som nu rammer en stor del af medarbejderskaren.

Ifølge pressemeddelelsen vil RIM orientere medarbejdere i Nordamerika og "visse andre lande" allerede i denne uge. 

Efter nedskæringerne vil den samlede arbejdsstyrke være på omkring 17.000 medarbejdere.

Lederstruktur under pres

Ledelsen i RIM er det seneste stykke tid blevet kritiseret for dens særlige CEO-struktur med to topchefer, som i øjeblikket udgøres af Jim Balsillie og Mike Lazaridis. 

Den konstruktion fortsætter indtil videre uændret, men med afgangen af vice-direktør Don Morrison sker der alligevel en ansvars-rokering i lederteamet. 

Thorsten Heins overtager stillingen i en udvidet rolle. Han får al produktudvikling, både soft- og hardware, samlet under sig, hvilket ifølge RIM vil accelerere nye produktintroduktioner i fremtiden.

Blandt de andre ændringer får CIO Robin Bienfair ansvar for Enterprise-forretningsenheden. 

Ifølge de seneste tal fra analysehuset Gartner havde RIM ved udgangen af 2010 en global smartphone-markedsandel på 13,4 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.