Artikel top billede

RIM fyrer over 2.000 ansatte

Producenten af Blackberry-telefoner lider under konkurrencen på mobilmarkedet. Nu fyres flere end hver tiende medarbejder, og der rykkes rundt i ledelsen.

Mandag offentliggjorde den canadiske mobilproducent Research In Motion (RIM), at den skærer 2.000 medarbejdere fra den globale arbejdsstyrke.

Det svarer til omkring 11 procent af det samlede antal medarbejdere.

Samtidig smutter virksomhedens vicedirektør (chief operating officer), Don Morrison, som går på pension efter 10 år på posten. En række ændringer i ledelsesteamet følger hans afgang.

RIM, der med Blackberry især er store inden for erhvers-smartphones, er under hårdt pres fra Apple og hæren af Android-smartphones.

Et forsigtigt skridt

Nedskæringerne er en del af et program for omkostningsoptimering, som blev annonceret 16. juni.

Formålet med omrokeringerne i lederteamet og de mange fyringer er, at "skabe større tilpasning af organisationen og strømline RIM's aktiviteter for bedre at positionere virksomheden til fremtidig vækst og rentabilitet," som selskabet selv fortæller i en pressemeddelelse.

Ledelsen mener, at reduktionen af medarbejderstyrken er et "forsigtigt og nøvendigt" skridt for firmaets langsigtede succes.

Fyringerne følger en periode, hvor antallet af medarbejdere næsten er firedoblet i de sidste fem år alene.

Men en skærpet konkurrence på mobilmarkedet har resulteret i en faldende indtjening, som nu rammer en stor del af medarbejderskaren.

Ifølge pressemeddelelsen vil RIM orientere medarbejdere i Nordamerika og "visse andre lande" allerede i denne uge. 

Efter nedskæringerne vil den samlede arbejdsstyrke være på omkring 17.000 medarbejdere.

Lederstruktur under pres

Ledelsen i RIM er det seneste stykke tid blevet kritiseret for dens særlige CEO-struktur med to topchefer, som i øjeblikket udgøres af Jim Balsillie og Mike Lazaridis. 

Den konstruktion fortsætter indtil videre uændret, men med afgangen af vice-direktør Don Morrison sker der alligevel en ansvars-rokering i lederteamet. 

Thorsten Heins overtager stillingen i en udvidet rolle. Han får al produktudvikling, både soft- og hardware, samlet under sig, hvilket ifølge RIM vil accelerere nye produktintroduktioner i fremtiden.

Blandt de andre ændringer får CIO Robin Bienfair ansvar for Enterprise-forretningsenheden. 

Ifølge de seneste tal fra analysehuset Gartner havde RIM ved udgangen af 2010 en global smartphone-markedsandel på 13,4 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere