Oracle opdaget i at slette belastende blog

Oracle får endnu et slag i kampen mod Google. Et amerikansk medie har gravet en gammel blog frem, hvor en tidligere Sun-chef lovpriser Android.

Oracle-folkene er vrede på Google over brugen af Java i det mobile styresystem Android.

Så vrede, at virksomheden tidligere takserede erstatningskravet til hele 14 milliarder kroner.

Det kolossale beløb blev forleden afvist af dommeren i sagen, og nu har Oracle fået en ny sten i skoen.

Det amerikanske teknologimedie Cnet har nemlig gravet en gammel blog fra 2007 frem. Bloggen blev skrevet af Jonathan Schwartz, der på det tidspunkt var administrerende direktør i Sun Microsystems. 

Her giver han blandt andet "sit dybfølte tillykke til Google med annonceringen af den nye Java/Linux-mobilplatform, Android."

Oracle overtog i januar sidste år Sun Microsystems og dermed også rettighederne til programmeringssproget Java.

Langt-tilbage-maskinen
Det er uklart, præcis hvornår det pinlige blogindlæg forsvandt fra Oracles servere sammen med resten af den gamle Sun-topchefs blog.

Men selvom Oracle er et af verdens største software-selskaber, kan det altså ikke forhindre den slettede blog i at dukke op via hjemmesiden waybackmachine.com, der kan genkalde hjemmesider, som de så ud engang.

Derfor kan man stadig læse hyldesten til Google og Android.

"Google og Open Handset Alliancen har spændt endnu et sæt raketter til fællesskabets momentum - og til visionen om at definere muligheder på tværs af vores (og andre) planeter."

"I dag er en utrolig dag for open source-fællesskabet og en massiv opbakning af to af branchens mest produktive, frie software-samfund, Java og Linux."

Du kan selv læse bloggen i dens helhed lige her

Brugt som bevis
Ifølge Cnet tillægger Google det gamle blogindlæg så stor betydning, at det er blevet inkluderet som bevis i selskabets forsvar mod Oracle.

Hvorvidt det rent faktisk kan få betydning er svært at spå om, men det hjælper under alle omstændigheder ikke Oracles sag.

Retsagen er sat til at begynde 31. oktober i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel
Webshoppen outlet-shopping.dk er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Outlet-shopping er nu lukket for handel. Selskabet bag hjemmesiden vil nu tilbagebetale de berørte forbrugere på fire hjemmesider, hvor den, ifølge Forbrugerombudsmanden, ulovlige praksis har foregået.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.