Foto: Marius Largu

Teleselskaber: Vores koder sikrer dig mod aflytning

Sikkerheden hos de danske teleudbydere har været draget i tvivl i forbindelse med ulovlige aflytninger af private voicemails.

Læs også: Det er barnemad at aflytte din telefonsvarer


Sikkerheden omkring voicemails har været til stor diskussion på det seneste. Det kommer i kølvandet på skandalen omkring den britiske avis News of the World, der over en periode har foretaget ulovlige aflytninger af privates voicemails.  

Men de fire største teleselskaber, TDC, Telenor, Telia og 3, mener ikke, de har problemer med sikkerheden. Til gengæld har de hver deres måde at forebygge på. 
 
En af de mest udskældte syndere i sikkerhedsdebatten er standard-koderne til voicemails, der typisk er 1234.

Af de fire selskaber er det kun TDC, der benytter de nemme standardkoder. Her bliver brugeren ved hver aflytning anbefalet at ændre den til en personlig kode.
 
"Når du får et TDC-abonnement, så er pinkoden til din voicemail ganske rigtigt 1234. Når du aflytter din voicemail første gang, beder den dig om at lave koden om. Gør du ikke det, vil beskeden blive gentaget, hver gang du aflytter svareren, indtil du ændrer koden," siger Rasmus Avnskjold, pressemedarbejder hos TDC.
 
Hos Telenor er voicemailen også "født" med en kode, men denne er de fire sidste cifre af simkort-nummeret. Det nummer er unikt. 
 
Telia og 3 gør det umuligt at benytte sin voicemail, uden at den først er aktiveret. For at aktivere den kræves det, at man opretter en personlig kode til svareren. 
 
Sikkerhed fortsat i fokus
Normalt skal man kun indtaste sin kode, hvis man skal aflytte sin voicemail fra en anden telefon end sin mobiltelefon. Dette kan være en brist på sikkerheden, da det er muligt at anvende såkaldt spoofing til at forfalske sit opkaldernummer. Men Telenor og 3 tilbyder den ekstra beskyttelse, at voicemailen kan kræve koden opgivet hver gang, den aflyttes - uanset om brugeren ringer fra sin mobiltelefon eller en anden telefon. 
 
Ingen af de fire selskaber er bekendte med at have kunder, der har fået deres voicemail hacket. Men sikkerheden mod it-kriminalitet er højt prioriteret. Kommunikationschef Mette Honoré fra Telia forklarer:
 
"Selvfølgelig følger vi med i udviklingen. Det er jeg sikker på, alle i branchen gør. Sikkerhed er et issue, vi konstant er opmærksomme på."
 
Selvom der tilsyneladende ikke har været problemer med hackede voicemails hos de danske teleselskaber, så bliver de ved med at have fokus på sikkerheden. 
 
"Vi arbejder på, hvordan vi også kan sikre vores kunder i fremtiden," siger kommunikationskonsulent Hanne Damgaard fra 3.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitale og mobile medarbejdere: De bedste værktøjer og løsninger til at gentænke din forretning

Hør om udfordringerne med sikkerheden i de mobile løsninger og hvordan du håndterer dem - og lær mere om hvordan interne business apps kan skabe mere effektive arbejdsgange i din virksomhed.

29. maj 2018 | Læs mere


Nyt trusselsbillede kræver dyb indsigt i sikkerhedsprodukter

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

30. maj 2018 | Læs mere


Accelerér digitalisering med softwarerobotter og AI

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen.

30. maj 2018 | Læs mere


Premium
”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid.”
Virkningsløs piratmedicin koster tusindvis af liv hvert år, men it-giganten IBM mener, at den har fundet en løsning på problemet. Bliv klogere på hvordan IBM vil bruge blockchain til at forhindre svindel i medicinalindustrien supply-chain
Computerworld
Se listen: Disse it-virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for
Konsulenthusene buldrer frem på listen over de virksomheder, som de danske it-studerende helst vil arbejde for. "Konsulenthusene har simpelthen øget kendskabet til sig selv som arbejdsgiver blandt de it-studerende. Det kræver heftig aktivitet på de sociale medier og universiteterne," lyder det fra Universum, der står bag undersøgelsen.
CIO
Sådan kan du stå imod, når hackerangrebet rammer: 16 nye anbefalinger fra politiet
En ny vejledning fra Rigspolitiet og Dansk IT skal hjælpe danske virksomheder med at få bedre styr på it-sikkerheden. Se her, hvad du bør gøre før, under og efter du bliver ramt af et hackerangreb.
Job & Karriere
500 uorganiserede it-folk skal holde liv i statens it-systemer under konflikt
Hvis der udbryder konflikt, vil hundredvis af uorganiserede it-folk få ansvaret for at sikre, at de statslige it-systemer ikke går ned. Men ifølge fagforbundet Prosa kan det få store konsekvenser, hvis Danmark bliver ramt af it-sikkerhedsangreb.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.