Apple truer Intel: Bliv bedre eller bliv fyret

Apple truer Intel med en fyreseddel, hvis ikke Intel begynder at producere chips, der er markant bedre på ét bestemt område. "En brat opvågning," lyder det fra Intel.

Computerworld News Service: Apple har angiveligt truet med at droppe Intel som komponentleverandør, hvis ikke virksomheden begynder at producere chip med drastisk lavere strømforbrug.

Det afslører Greg Welch, der er leder af Intels Ultrabook-gruppe, i en kommentar til Wall Street Journal, hvor han forklarer motivationen bag virksomhedens nye koncept, Ultrabook, som du kan læse mere om her.

Welch siger her, at Apple har givet Intel et ultimatum om at skabe chip med lavere strømforbrug eller miste Apple som kunde.

"Det var en brat opvågning for os," fortæller Welch til Wall Street Journal.

Et klart mål
Intel anerkender, at Ultrabooks formfaktor - en ultratynd og ultralet bærbar - er inspireret af to af Apples mest innovative produkter de seneste år, navnlig MacBook Air og iPad.

Som resultat af Apples krav og af behovet for energieffektive chip til Ultrabooks sigter Intel nu efter at skære i sine processorers strømforbrug.

Den første generation af Ultrabook vil være baseret på arkitekturen Sandy Bridge, mens anden generation vil blive bygget på de hurtigere og mere energieffektive Ivy Bridge-chip, der er klar i begyndelsen af 2012.

I 2013 regner Intel med yderligere at nedsætte Ivy Bridge-processorernes strømforbrug med produktlinjen Haswell.

Derudover vil der med Haswell introduceres bedre grafiske egenskaber.

"Den grafik-engine, som vi introducerer i 2013, vil være integreret grafik, der vil give en bedre ydelse end nogen af de mobile grafikkort, der er på markedet på nuværende tidspunkt. Og det vil den præstere ved 15 watt," lover Kevin Sellers, der er vice president for investorrelationer hos Intel.

Læs også:

Ny computertype på vej - bedre end tablet-pc'en

Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare


Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.