Artikel top billede

Apple truer Intel: Bliv bedre eller bliv fyret

Apple truer Intel med en fyreseddel, hvis ikke Intel begynder at producere chips, der er markant bedre på ét bestemt område. "En brat opvågning," lyder det fra Intel.

Computerworld News Service: Apple har angiveligt truet med at droppe Intel som komponentleverandør, hvis ikke virksomheden begynder at producere chip med drastisk lavere strømforbrug.

Det afslører Greg Welch, der er leder af Intels Ultrabook-gruppe, i en kommentar til Wall Street Journal, hvor han forklarer motivationen bag virksomhedens nye koncept, Ultrabook, som du kan læse mere om her.

Welch siger her, at Apple har givet Intel et ultimatum om at skabe chip med lavere strømforbrug eller miste Apple som kunde.

"Det var en brat opvågning for os," fortæller Welch til Wall Street Journal.

Et klart mål

Intel anerkender, at Ultrabooks formfaktor - en ultratynd og ultralet bærbar - er inspireret af to af Apples mest innovative produkter de seneste år, navnlig MacBook Air og iPad.

Som resultat af Apples krav og af behovet for energieffektive chip til Ultrabooks sigter Intel nu efter at skære i sine processorers strømforbrug.

Den første generation af Ultrabook vil være baseret på arkitekturen Sandy Bridge, mens anden generation vil blive bygget på de hurtigere og mere energieffektive Ivy Bridge-chip, der er klar i begyndelsen af 2012.

I 2013 regner Intel med yderligere at nedsætte Ivy Bridge-processorernes strømforbrug med produktlinjen Haswell.

Derudover vil der med Haswell introduceres bedre grafiske egenskaber.

"Den grafik-engine, som vi introducerer i 2013, vil være integreret grafik, der vil give en bedre ydelse end nogen af de mobile grafikkort, der er på markedet på nuværende tidspunkt. Og det vil den præstere ved 15 watt," lover Kevin Sellers, der er vice president for investorrelationer hos Intel.

Læs også:

Ny computertype på vej - bedre end tablet-pc'en

Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday
Den nye topchef for Nuuday, har adskillige vellykkede transformationer i bagagen, lyder det fra TDC's ledelse som begrundelse for direktørskiftet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.