Artikel top billede

Google køber Motorola for gigant-beløb

Søgeselskabet Google spenderer et kæmpe milliard-beløb på at købe Motorola Mobility.

Læs også:

Motorola splittet: Her er de danske konsekvenser

Motorola splittes op - sådan tegner fremtiden sig

Software-giganten Google har haft den store pengepung fremme og lagt godt 65 milliarder kroner for at købe Motorola Mobility. 

Det skriver Google på sin officielle blog
 
Mobility med svær start
Motorola Mobility er den ene halvdel af det oprindelige Motorola-selskab, der i starten af året blev splittet i to - Motorola Solutions og Motorola Mobility.

Sidstnævnte blev ved fødslen spået en svær start på livet.
 
Men nu har Google altså lagt 65 milliarder på bordet, og købet er blevet godkendt at både Googles og Motorola Mobilitys bestyrelser.
 
Motorola Mobility har siden starten i januar skullet fokusere på al produktion af Android-baserede smartphones og andre forbrugerprodukter.

Det andet Motorola-selskab, Motorola Solutions, har derimod fokus på infrastruktur og erhvervslivet.
 
Ændrer ikke ved Android
Med købet af Motorola Mobility har Google fået sin egen mobilproducent op under neglene til at tage kampen op mod alliancen mellem Microsoft og Nokia samt Apples udvikling af både hardware og software til storsællerten iPhone.  
 
Men søgegiganten understreger i et blogindlæg, at Google-platformen Android stadig vil være åben for andre leverandører.

"Motorola Mobilitys totale engagement i Android har skabt et naturligt valg for vores to selskaber. Sammen vil vi skabe fantastiske brugeroplevelser, der vil give hele Android-økosystemet et kæmpeløft til gavn for forbrugerne, partnere og udviklere," lyder det fra Google-direktør Larry Page på søgeselskabets blog.
 
Danmark vil i første omgang ikke blive direkte ramt af opkøbet, da Motorola Mobility ikke findes i Danmark, hvorimod Motorola Solutions har omkring 300 medarbejdere i Danmark.  

Læs også:

Motorola splittet: Her er de danske konsekvenser

Motorola splittes op - sådan tegner fremtiden sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere