Artikel top billede

Google køber Motorola for gigant-beløb

Søgeselskabet Google spenderer et kæmpe milliard-beløb på at købe Motorola Mobility.

Læs også:

Motorola splittet: Her er de danske konsekvenser

Motorola splittes op - sådan tegner fremtiden sig

Software-giganten Google har haft den store pengepung fremme og lagt godt 65 milliarder kroner for at købe Motorola Mobility. 

Det skriver Google på sin officielle blog
 
Mobility med svær start
Motorola Mobility er den ene halvdel af det oprindelige Motorola-selskab, der i starten af året blev splittet i to - Motorola Solutions og Motorola Mobility.

Sidstnævnte blev ved fødslen spået en svær start på livet.
 
Men nu har Google altså lagt 65 milliarder på bordet, og købet er blevet godkendt at både Googles og Motorola Mobilitys bestyrelser.
 
Motorola Mobility har siden starten i januar skullet fokusere på al produktion af Android-baserede smartphones og andre forbrugerprodukter.

Det andet Motorola-selskab, Motorola Solutions, har derimod fokus på infrastruktur og erhvervslivet.
 
Ændrer ikke ved Android
Med købet af Motorola Mobility har Google fået sin egen mobilproducent op under neglene til at tage kampen op mod alliancen mellem Microsoft og Nokia samt Apples udvikling af både hardware og software til storsællerten iPhone.  
 
Men søgegiganten understreger i et blogindlæg, at Google-platformen Android stadig vil være åben for andre leverandører.

"Motorola Mobilitys totale engagement i Android har skabt et naturligt valg for vores to selskaber. Sammen vil vi skabe fantastiske brugeroplevelser, der vil give hele Android-økosystemet et kæmpeløft til gavn for forbrugerne, partnere og udviklere," lyder det fra Google-direktør Larry Page på søgeselskabets blog.
 
Danmark vil i første omgang ikke blive direkte ramt af opkøbet, da Motorola Mobility ikke findes i Danmark, hvorimod Motorola Solutions har omkring 300 medarbejdere i Danmark.  

Læs også:

Motorola splittet: Her er de danske konsekvenser

Motorola splittes op - sådan tegner fremtiden sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.