Artikel top billede

Google køber Motorola for gigant-beløb

Søgeselskabet Google spenderer et kæmpe milliard-beløb på at købe Motorola Mobility.

Læs også:

Motorola splittet: Her er de danske konsekvenser

Motorola splittes op - sådan tegner fremtiden sig

Software-giganten Google har haft den store pengepung fremme og lagt godt 65 milliarder kroner for at købe Motorola Mobility. 

Det skriver Google på sin officielle blog
 
Mobility med svær start
Motorola Mobility er den ene halvdel af det oprindelige Motorola-selskab, der i starten af året blev splittet i to - Motorola Solutions og Motorola Mobility.

Sidstnævnte blev ved fødslen spået en svær start på livet.
 
Men nu har Google altså lagt 65 milliarder på bordet, og købet er blevet godkendt at både Googles og Motorola Mobilitys bestyrelser.
 
Motorola Mobility har siden starten i januar skullet fokusere på al produktion af Android-baserede smartphones og andre forbrugerprodukter.

Det andet Motorola-selskab, Motorola Solutions, har derimod fokus på infrastruktur og erhvervslivet.
 
Ændrer ikke ved Android
Med købet af Motorola Mobility har Google fået sin egen mobilproducent op under neglene til at tage kampen op mod alliancen mellem Microsoft og Nokia samt Apples udvikling af både hardware og software til storsællerten iPhone.  
 
Men søgegiganten understreger i et blogindlæg, at Google-platformen Android stadig vil være åben for andre leverandører.

"Motorola Mobilitys totale engagement i Android har skabt et naturligt valg for vores to selskaber. Sammen vil vi skabe fantastiske brugeroplevelser, der vil give hele Android-økosystemet et kæmpeløft til gavn for forbrugerne, partnere og udviklere," lyder det fra Google-direktør Larry Page på søgeselskabets blog.
 
Danmark vil i første omgang ikke blive direkte ramt af opkøbet, da Motorola Mobility ikke findes i Danmark, hvorimod Motorola Solutions har omkring 300 medarbejdere i Danmark.  

Læs også:

Motorola splittet: Her er de danske konsekvenser

Motorola splittes op - sådan tegner fremtiden sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere