Artikel top billede

Foto: Jan Friml.

Derfor køber Google mobilproducenten Motorola

Google betaler 65 milliarder kroner for Motorola Mobility. Læs her, hvorfor Google så gerne vil have fat i en mobilproducent.

Det er en gigantisk handel, som Google netop har gennemført.
 
Google købte mandag den amerikanske mobilproducent Motorola Mobility for 65 milliarder kroner.
 
Dermed overtager softwareselskabet bag smartphone-platformen Android også en hardware-producent, som især står stærkt i USA.
 
Aktieanalytiker Mortens Imsgard fra Sydbank tror først og fremmest, at Google har ønsket at få fat i de patenter, som Motorola Mobility ejer.
 
"Patentkrigen i mobilbranchen er jo blevet optrappet gevaldigt igennem det seneste stykke tid, og en af Googles svagheder er, at selskabet er kommet lidt sent ind i markedet, så det mangler nogle grundlæggende patenter," siger han.

"Derfor kan selskabet hele tiden risikere, at nogle af de etablerede producenter forsøger at stikke en kæp i hjulet på Googles satsninger, så det kan på den måde give god mening," siger Morten Imsgard om købet.
 
Det seneste eksempel på patentkrigen er den verserende strid mellem Apple og Samsung, hvor førstnævnte kæmper for at forhindre lanceringen af en tablet-pc fra Samsung.
 
Kontrol over hardware
En anden årsag kan ifølge analytikeren være, at Google er nået frem til, at fragmenteringen i Android-markedet er blevet for omfattende.

En Android-app virker måske på en telefon, men ikke på en anden.
 
"Det kan være, at Google har vurderet, at selskabet skal have en delvis kopi af Apples setup for at kunne konkurrere med Apple, hvor selskabet har kontrol over både hardware- og software-delen," fortæller han.
 
Morten Imsgard mener dog, at hvis dette er Googles bevæggrund, så er det en meget risikabel vej at gå.

Tidligere på året indgik Microsoft en alliance med Nokia, og efter den aftale har producenterne Samsung, LG og HTC ikke sendt topmodeller med Microsofts Windows Phone 7 i markedet.
 
"Dengang (da Nokia underskrev aftalen med Microsoft, red.) var der bekymringer hos producenterne om, at Nokia blev forfordelt, og det her er egentlig endnu værre, hvis Google nu skal være hardware-producent også," forklarer Morten Imsgard.
 
Selskaber som Samsung, LG, HTC og Sony Ericsson, der helt eller næsten har satset fuldt ud på Android, kan stå som tabere.
 
"De må være meget bekymrede for, om markedet nu bevæger sig over mod, at vi har Apples lukkede system, Googles kontrol med software og hardware samt samarbejdet mellem Microsoft og Nokia," siger aktieanalytikeren.
 
Google har endnu ikke meldt klart ud, hvad opkøbet af Motorola Mobility skal kaste af sig.

Læs også:

Google køber Motorola for gigant-beløb.

Efter Motorola: Her er Googles største opkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.