Artikel top billede

Danske distributører: HP-plan kan få konsekvenser

Ligesom da IBM solgte pc-forretningen til Lenovo, kan det betyde store forandringer i it-kanalen, hvis HP udskiller pc-forretningen.

Læs også:

HP vil trække sig ud af pc-markedet

HP dropper TouchPad - milliarder ud med badevandet.

"Det vil ikke overraske mig, hvis det bliver en kineser, som Lenovo, der køber dem."

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra den danske Tech Data-direktør Jørn Rosenmeier på, at HP påtænker at udskille pc-forretningen.

Rosenmeier erkender, at det kan betyde store forandringer og fortsætter:

"Det er jo den vej, det går. Pc'en er ved at være en uddøende teknologi."

Hos Also-Actebis er den umiddelbare reaktion fra nordisk direktør Torben Qvist, at det er en interessant handling, hvis HP nu skiller pc-forretningen ud.

"Vi kan jo se, hvordan det forandrede IBM, da de foretog den øvelse. Det kan da klart få store konsekvenser, og vi vil de følge det med stor interesse," lyder hans umiddelbare kommmentar.

Hvilke konsekvenser, det vil kunne få for kanalen og i særdeleshed distributionsforretningen, er Torben Qvist lidt mere forsigtig med at udtale sig om.

"Vi har en glimrende forretning med HP i dag. Hvordan det kan komme til at se ud i fremtiden afhænger fuldt ud af, hvem de eventuelt vil vælge at samarbejde med. På kort og mellemlangt sigt får det nok ikke den store indflydelse," siger han.

Samtidig påpeger Torben Qvist at IBMs udskillelse af Lenovo - set fra hans synsvinkel - fik en lykkelig udgang.

"Lenovo har jo en meget partnerorienteret strategi i dag," konstaterer Torben Qvist.

Læs også:

HP vil trække sig ud af pc-markedet

HP dropper TouchPad - milliarder ud med badevandet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere