Artikel top billede

foto: cwa

45.000 folk hos TDC-partner i to ugers strejke

45.000 ansatte hos den amerikanske TDC-partner Verizon har strejket i 15 dage. Ingen fare for sympatistrejke blandt danske telearbejdere, lover faglig boss.

45.000 telemedarbejdere går tirsdag tilbage på arbejde hos den amerikanske TDC-partner Verizon for at indlede forhandlinger efter at have strejket siden 7. august.  
 
Det sker som led i en arbejdskonflikt mellem Verizons ledelse og medarbejdernes fagforbund Communication Workers of America, hvor parterne strides efter et krav fra Verizon om lønnedgang og dårligere sundhed- og miljøaftaler.   
 
"Stridspunktet har ikke alene været nedskæringer dikteret af Verizon, men også, at der ikke havde været forhandlinger," fortæller Bo Stenør Larsen, som er verdenspræsident for UNI Telecom Global Union, der tæller flere end to millioner medlemmer, som er ansat i telebranchen.

Samtidig er han faglig konsulent hos Dansk Metal, der organiserer 6.000 medarbejdere hos TDC. 

Milliard-bonus før krav om lønnedgang 

Imidlertid er de amerikanske parter i striden efter 14 dages strejke, hvor 45.000 ansatte har været væk fra jobbet, i løbet af weekenden blevet enige om at forhandle en løsning på plads, fortæller verdenspræsidenten. 

"Der har været nogen stillingskrig i løbet af weekenden, men jeg har forstået, at de går i forhandlinger og på arbejde," siger Bo Stenør Larsen.
 
Ifølge Uni Telecoms Global Unions kampagneside er dårlig timing også en af årsagerne til strejken. Kravet om lønnedgang kommer nemlig efter rekordregnskaber med milliard-bonusser til Verizons øverste ledelse.
 
Bo Stenør Larsen fortæller, at der ligesom hos AT&T er en høj grad af faglig organisering hos Verizon, hvor 36.000 er medlem af et fagforbund, hvilket han kalder "eminent" for amerikanske forhold." 

Ingen fare for dansk sympati-strejke 

Selvom Verizon gennem partnerskabet med TDC har forbindelse til Danmark, behøver vi ikke at frygte, at strejken spreder sig til Danmark i form af sympatiaktioner, fortæller verdenspræsidenten.
 
"Normalt plejer vi ikke at reagere med arbejdsnedlæggelser. Vi kan bede ledelsen om at bede ledelsen derovre om at få tingene i orden, men andet gør vi ikke," siger han.   
 
Samtidig har der kun været opfordring til, at man deltog i den globale protest-indsamling, fortæller Bo Stenør Larsen.
 
"Der er ingen, der fra amerikansk side har opfordret til solidaritetskonflikt globalt," siger han.  
 
Han fortæller, at Dansk Metal ikke har støttet de amerikanske kolleger økonomisk, men at han har sendt en protest til Verizon, som har skrevet tilbage med sine standpunkter i konflikten.
 
Derimod støttede it-fagforbundet Prosa, der for nylig selv var i arbejdskonflikt, de amerikanske telemedarbejdere med en donation på 1.000 dollars.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere