Artikel top billede

Steve Jobs stopper som topchef for Apple

Apples topchef, Steve Jobs, stopper som topchef for selskabet.

Se Steve Jobs' afskedsbrev her.

Apples bestyrelse meddeler, at selskabets mangeårige topchef og personificeringen af den enorme succes, som Apple har haft i de seneste år, Steve Jobs, stopper.

Selskabet har i stedet med omgående virkning udnævnt driftschef Tim Cook som topchef.

Steve Jobs trækker sig dog ikke helt ud af Apple, i det han fortsætter som bestyrelsesformand. Tim Cook får ligeledes plads i bestyrelsen.

"Steve's ekstraordinære vision og lederskab har reddet Apple og ført selskabet til dets position som verdens mest innovative og værdifulde teknologi-selskab," lyder det fra Apples bestyrelse.

På ruinens rand

Apple stod da også på ruinens rand, da Steve Jobs i 1996 vendte tilbage til selskabet, som han selv var med til at stifte. Det skete, efter han i 1984 var blevet strittet ud af en vred bestyrelse.

Han nåede igen til tops i selskabet i 1997, hvor han straks gik i gang med at rydde op og gennemføre sin vision om at bygge 'insanely great' produkter i selskabet, der dengang var alvorligt plaget af manglende innovation og små skridt på stedet.

Steve Jobs har om nogen været manden, der har vist, at 'blue ocean'-strategien virker - altså det at skabe helt nye produkter, der med deres fremkomst skaber helt nye markeder.

Han var manden, der med sit skarpe blik for nye markeder forenklede brugen af computeren, fik verden til at tage hul på musikkøb på nettet, bragte smartphonen til det store folkelige gennembrud og til slut fik en hel verden til at springe på tavle-pc-feberen.

Steve Jobs har i en årrække haft kræft i bugspytkirtlen og fik for nogle år siden en levertransplantation.

Han har formelt i denne omgang været sygemeldt [/url]siden januar, men er dog adskillige gange dukket op til præsentationer og lignende af nye Apple-produkter i den seneste tid.

Sidste gang han viste sig offentligt, var da han fornylig præsenterede ideen om Apples nye rumskibs-lignende hovedkvarter.

Det kan du læse mere om her, hvor du også kan se billeder af vidunderet.

Det vides ikke, om hans opsigelse skyldes hans sygdom.

Oplagt efterfølger

Tim Cook har længe været regnet for den oplagte efterfølger til Steve Jobs. Du kan læse meget mere om Tim Cook i dette portræt, som vi bragte fornylig.

Han er kendt som en driftsikker mand med styr på tingene. Men han er langt fra brandet så skarpt som Steve Jobs, der regnes for at være den topchef i verden, der som navn er tættest forbundet med det selskab, han står i spidsen for.

Det er ikke nødvendigvis en god ting i denne situation, hvor han pludselig og uden varsel trækker sig fra jobbet.

Læs også:

Her er Steve Jobs' oplagte efterfølger.

Overblik: De stærke folk bag Apples enorme succes.

Apple bygger gigantisk rumskibs-hovedkvarter.

Hemmelige møder: Apple-folk jagter Jobs' efterfølger

Ny bog: Syg Steve Jobs arbejder på sin livshistorie




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere