Artikel top billede

Steve Jobs stopper som topchef for Apple

Apples topchef, Steve Jobs, stopper som topchef for selskabet.

Se Steve Jobs' afskedsbrev her.

Apples bestyrelse meddeler, at selskabets mangeårige topchef og personificeringen af den enorme succes, som Apple har haft i de seneste år, Steve Jobs, stopper.

Selskabet har i stedet med omgående virkning udnævnt driftschef Tim Cook som topchef.

Steve Jobs trækker sig dog ikke helt ud af Apple, i det han fortsætter som bestyrelsesformand. Tim Cook får ligeledes plads i bestyrelsen.

"Steve's ekstraordinære vision og lederskab har reddet Apple og ført selskabet til dets position som verdens mest innovative og værdifulde teknologi-selskab," lyder det fra Apples bestyrelse.

På ruinens rand

Apple stod da også på ruinens rand, da Steve Jobs i 1996 vendte tilbage til selskabet, som han selv var med til at stifte. Det skete, efter han i 1984 var blevet strittet ud af en vred bestyrelse.

Han nåede igen til tops i selskabet i 1997, hvor han straks gik i gang med at rydde op og gennemføre sin vision om at bygge 'insanely great' produkter i selskabet, der dengang var alvorligt plaget af manglende innovation og små skridt på stedet.

Steve Jobs har om nogen været manden, der har vist, at 'blue ocean'-strategien virker - altså det at skabe helt nye produkter, der med deres fremkomst skaber helt nye markeder.

Han var manden, der med sit skarpe blik for nye markeder forenklede brugen af computeren, fik verden til at tage hul på musikkøb på nettet, bragte smartphonen til det store folkelige gennembrud og til slut fik en hel verden til at springe på tavle-pc-feberen.

Steve Jobs har i en årrække haft kræft i bugspytkirtlen og fik for nogle år siden en levertransplantation.

Han har formelt i denne omgang været sygemeldt [/url]siden januar, men er dog adskillige gange dukket op til præsentationer og lignende af nye Apple-produkter i den seneste tid.

Sidste gang han viste sig offentligt, var da han fornylig præsenterede ideen om Apples nye rumskibs-lignende hovedkvarter.

Det kan du læse mere om her, hvor du også kan se billeder af vidunderet.

Det vides ikke, om hans opsigelse skyldes hans sygdom.

Oplagt efterfølger

Tim Cook har længe været regnet for den oplagte efterfølger til Steve Jobs. Du kan læse meget mere om Tim Cook i dette portræt, som vi bragte fornylig.

Han er kendt som en driftsikker mand med styr på tingene. Men han er langt fra brandet så skarpt som Steve Jobs, der regnes for at være den topchef i verden, der som navn er tættest forbundet med det selskab, han står i spidsen for.

Det er ikke nødvendigvis en god ting i denne situation, hvor han pludselig og uden varsel trækker sig fra jobbet.

Læs også:

Her er Steve Jobs' oplagte efterfølger.

Overblik: De stærke folk bag Apples enorme succes.

Apple bygger gigantisk rumskibs-hovedkvarter.

Hemmelige møder: Apple-folk jagter Jobs' efterfølger

Ny bog: Syg Steve Jobs arbejder på sin livshistorie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?