Artikel top billede

Sådan vil folkeskolen spendere milliard-gave til it

Tidligere programmer har fokuseret på udviklingen af produkterne til skole-it. Læs her, hvordan den nyeste investering på en milliard kroner er anderledes.

Læs også:
Lærerformand: It-millioner til folkeskolen et pr-stunt

It-branchen jubler over digital overhaling i skolen

Den nuværende regering og KL vil investere samlet en milliard kroner i skole-it, der skal fremme elevernes evne til at begå sig i en digitaliseret verden.

Flere gange tidligere har man skudt nogle hundrede millioner kroner i skole-it, men denne gang investeres pengene på en anden måde.

"De tidligere programmer har fokuseret meget på hardware som interaktive whiteboards, pc'er og netværksudstyr. Her er der fokuseret mere på digitale læremidler," forklarer konstitueret direktør og underdirektør for Uni-C, Per Thorbøll.

De digitale læremidler omfatter software-delen af skole-it. Det kan for eksempel være undervisningsprogrammer, der er specielt udviklet til at blive benyttet i de forskellige fag.

Nyt fokus

Det, at støtte de digitale læremidler, er i sig selv ikke noget nyt. Men det er måden, man gør det på:

"Når de tidligere programmer har støttet digitale læremidler, så har støtten været til selve udviklingen af dem, altså støtte til udbudssiden.

Her vender man det om og styrker efterspørgselssiden. Det gør man ved at sørge for, at der så er penge til at købe de produkter, der allerede er udviklet," fortæller Per Thorbøll.

Ved at vende fokus mod efterspørgslen mener Per Thorbøll, at der endelig kan komme skub i it-integrationen i folkeskolen.

"Der har været talt i rigtig mange år om, at nu måtte vi have nogle flere digitale læremidler, og det har også været diskuteret, hvorfor man ikke fik mere ud. Men nu går man ud og stimulerer efterspørgslen ved at tilføre de her midler," siger han.

Per Thorbøll påpeger desuden, at dette kan være en stor mulighed for at bryde igennem på markedet for de virksomheder, der producerer de digitale læremidler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.