Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Sådan vil folkeskolen spendere milliard-gave til it

Tidligere programmer har fokuseret på udviklingen af produkterne til skole-it. Læs her, hvordan den nyeste investering på en milliard kroner er anderledes.

Læs også:
Lærerformand: It-millioner til folkeskolen et pr-stunt

It-branchen jubler over digital overhaling i skolen

Den nuværende regering og KL vil investere samlet en milliard kroner i skole-it, der skal fremme elevernes evne til at begå sig i en digitaliseret verden.

Flere gange tidligere har man skudt nogle hundrede millioner kroner i skole-it, men denne gang investeres pengene på en anden måde.

"De tidligere programmer har fokuseret meget på hardware som interaktive whiteboards, pc'er og netværksudstyr. Her er der fokuseret mere på digitale læremidler," forklarer konstitueret direktør og underdirektør for Uni-C, Per Thorbøll.

De digitale læremidler omfatter software-delen af skole-it. Det kan for eksempel være undervisningsprogrammer, der er specielt udviklet til at blive benyttet i de forskellige fag.

Nyt fokus

Det, at støtte de digitale læremidler, er i sig selv ikke noget nyt. Men det er måden, man gør det på:

"Når de tidligere programmer har støttet digitale læremidler, så har støtten været til selve udviklingen af dem, altså støtte til udbudssiden.

Her vender man det om og styrker efterspørgselssiden. Det gør man ved at sørge for, at der så er penge til at købe de produkter, der allerede er udviklet," fortæller Per Thorbøll.

Ved at vende fokus mod efterspørgslen mener Per Thorbøll, at der endelig kan komme skub i it-integrationen i folkeskolen.

"Der har været talt i rigtig mange år om, at nu måtte vi have nogle flere digitale læremidler, og det har også været diskuteret, hvorfor man ikke fik mere ud. Men nu går man ud og stimulerer efterspørgslen ved at tilføre de her midler," siger han.

Per Thorbøll påpeger desuden, at dette kan være en stor mulighed for at bryde igennem på markedet for de virksomheder, der producerer de digitale læremidler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere