Viktor fra Vejle indtager verden

Fra iværksætter til vaskeægte virksomhed. Han har arbejdet fire år uden løn på at udvikle og markedsføre et anti-hacking-system. Nu viser resultaterne sig for den 20-årige Viktor Christiansen og hans firma Security Point. Internationale partnere, kunder og investorer dukker op.

Dette er historien om den gode IT-idé, der vokser ud af børneværelset hjemme hos mor og far i Vejle og bliver til en vaskeægte virksomhed med salgbare varer på hylderne. Og det er historien om et særdeles målrettet væsen fra Vejle ved navn Viktor Christiansen.

Computere, netværk og sikkerhed har fascineret ham fra barnsben. Siden ni-års alderen har han eksperimenteret på livet løs og læst mange tykke bøger. Nu er han 20 år og direktør i sit eget IT-sikkerhedsfirma, Security Point, med fem medarbejdere.

- Jeg har altid været fascineret af, at det kunne lade sig gøre at bryde ind i store systemer. Og jeg har altid gerne ville have mit eget firma. Derfor har jeg brugt fire år på at udvikle et anti-hacker-system, Security Point-Scanner, fortæller Viktor Christiansen.

Ikke nørd, men opfinder
Scanneren laver et simuleret angreb på netværkssystemer eller IP-adresser tilkoblet nettet. Systemet fungerer ved, at brugeren jævnligt kobler sig op til Security Points servere og får et sikkerhedstjek.

Viktor Christiansen har ingen formel uddannelse i hverken teknologi eller handel. Han foretrækker selvstudier og at lære af sine erfaringer men har dog taget nogle kurser og certificeringer for at få papir på nogle af sine kompetencer.

Han afviser titlen nørd, selvom hele hans barndom gik med teknik samt skak.

- Jeg kan mere end en nørd kan. Jeg kan forvandle en idé til et produkt og gøre det kommercielt. Jeg er både opfinder og direktør, siger han.

Internationale partnere
I den senere tid har han sammen med sine medarbejdere arbejdet intenst på at markedsføre sikkerhedsscanneren.

- Ingenting kommer af sig selv. Det er rigtig hårdt og dyrt at komme igennem til store firmaer og bevise for dem, at mit produkt er bedre end alt andet. Jeg har prøvet at få nej og nej og nej. Det kræver virkelig tålmodighed, fortæller iværksætteren.

En række softwareforhandlere i Danmark, USA, Australien, Italien og Norge har testet Viktor Christiansens opfindelse. De har for nylig indgået partneraftaler med Security Point. I Danmark er det blandt andre Ravenholm Computing og Dansk EDB-Løsning.

- Nogle af vores partnere er i kontakt med regeringer og militær, som er meget interesserede i værktøjet, lyder det med en vis stolthed i stemmen fra Viktor Christensen.

Afvist tilbud om kapital
Fem gange har investorer tilbudt at skyde kapital i Security Point. Men indtil videre har svaret været nej tak. Viktor Christiansen har i stedet selv finansieret opstarten ved hjælp af lån og konsulentydelser.

- Måske er det grunden til, jeg har overlevet dotcom-døden. Man kan jo sige, at motivationen til at lave noget, der virkelig virker, måske er mindre, når man får pengene, inden man laver arbejdet, ræssonerer Viktor Christiansen.

Høje forventninger
En af de, der har fulgt Viktor Christensens slid, er Annie Brink-Koch. Hun er direktør i virksomheds-kuvøsen IT-Innovation i Vejle, hvor Security Point havde til huse i begyndelsen.

- Viktor Christiansen er en meget flittig, velbegavet ung mand, der brænder for sit produkt. Han vækker stor tillid og jeg er slet ikke i tvivl om, at der venter ham en meget stor fremtid. Han arbejder virkelig hårdt med det og der er vist ikke plads til andet i hans hverdag, siger Annie Brink-Koch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.