Newsbooster kærer ikke fogedforbud

Newsbooster afventer næste skridt fra Danske Dagblades Forening i sagen om dybe links. DDF har frist indtil fredag i næste uge til at anlægge sagen ved Sø- og Handelsretten.

Efter fogedrettens afgørelse fredag d. 5. juli havde Newsbooster 14 dage til at beslutte, om man ville kære fogedforbudet til Østre Landsret. I dag meddeler Newsboosters direktør, Anders Lautrup-Larsen, på vegne af bestyrelsen, at selskabet ikke kærer kendelsen.

I stedet ønsker Newsbooster at afvente næste skridt, der således er op til Danske Dagblades Forening (DDF). Inden fredag i næste uge skal DDF anlægge en justifikationssag ved en højere retsinstans, formentlig Sø- og Handelsretten. Ellers bortfalder forbudet.

Newsbooster ønsker ikke at kære fogedrettens kendelse, fordi man mener, at det er en sag, der vedrører flere tjenester end Newsbooster. I en justifikationssag vil det være muligt for andre danske og internationale internetmedier og søgemaskiner at intervenere i sagen og altså sætte sig på anklagebænken ved siden af Newsbooster.

I juni https://www.computerworld.dk/default.asp?Mode=2&ArticleID=14957">afviste fogedretten ønsket fra tre andre tilsvarende tjenester om at intervenere i sagen med henvisning til, at der ikke var hjemmel i lovgivningen til at intervenere i en fogedsag. Det vil der derimod være i den retssag, der kommer til at afgøre sagen endeligt.

Newsbooster er specielt utilfreds med fogedrettens vurdering af, at Newsbooster er en nyhedstjeneste. Netop fordi Newsbooster derfor betragtes som en konkurrent til de internetaviser, som Danske Dagblades Forening repræsenterer, fik DDF medhold i sine synspunkter, og Newsbooster blev påbudt at stoppe med at bruge materiale fra internetaviserne.

Relevant link:
Newsbooster.com
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.