Navision-dræber syder i open source gryden

Open source er meget mere end bare styresystemet Linux. Øverst på de frie udvikleres aktivitetsliste står nemlig et ERP-system, som går efter nøjagtig samme målgruppe som Navision.

Gratis ERP/CRM, storage management, firewall-administration, kontor-rammesystemer og Java applikations server er bare nogle af de muligheder, som er tilgængelige i dag som open source. Dermed kan en virksomhed spare i tusindvis af kroner på software.

Tornene i open source:

Open source er ikke nødvendigvis en rosenfarvet gratis oplevelse. Produkterne er under evig udvikling ? eller ingen, hvis programmørflokken taber pusten.

Det betyder, at dokumentationen måske ikke helt svarer til virkeligheden, og ingen kan nemlig vide 100 procent, hvad morgendagen gemmer med semi-anarkistisk programudvikling.

Desuden kan det være svært at få ændringer igennem, idet de færreste mindre virksomheder lige har et par C++ eller java-programmører siddende.

IT-forhandlerne har indtil nu ikke vist den store flair for at tjene penge på open source. Det skyldes, at de bløde ydelser som applikations-tilretning og service normalt hæftes op på et salg af software eller hardware.

Det betyder, at en satsning på open source nødvendigvis også indebærer, at man selv må finde en support-kanal.
Og funktionaliteten er på højde med den kommercielle software. Compiere er et komplet ERP/CRM- og POS-system (Point of Sales). Systemet er et traditionelt client/server-system, der på serversiden bygger på Oracle 9i, Java 1.4, Apache og Tomcat-applikationsserver-modulet til Apache.

Anvendelsen af Apache betyder, at en browser også kan anvendes som klient. Oracle-databasen er det eneste element i applikationen, som er closed source, hvilket har fået udviklingsholdet til at starte en konvertering til PostgreSQL-databasen. Compiere er beregnet til virksomheder med en omsætning mellem 2 og 20 millioner dollar og indeholder ERP/CRM med tilbudsstyring, procurement-modul, leverandørstyring, analysemodul og en komplet web-shop.

Compiere reklamerer med, at systemet allerede er hentet 310.000 gange, og man tilbyder service og support på systemet.

Massevis af middleware
Men der er mere i open source-gryden. JBOSS er en komplet applikationsserver, skrevet i programmeringssproget Java.

Også her er der en organisation bag, som bruger open source-applikationen kommercielt.

TUTOS er et kalender/projektstyrings-system, der er programmeret i PHP og derfor rent browser-baseret. Der er lommecomputer-integration og mulighed for Java-plugins på vej ifølge TUTOS-hjemmesiden.

Og man kunne passende bruge TUTOS til at styre implementeringen af osCommerce. Det er en komplet webgenerator, som anvender Apache-webserver, databasen MySQL og PHP-programmering til at danne e-handels-websteder. Ifølge osCommerce er det nærmest kun at tilføje varebeskrivelser og priser, så klarer systemet resten.

Resultatet af anstrengelserne kan passende analyseres med AWStats, som er en analyse-applikation til logfiler fra web-servere. Denne applikation er baseret på programmeringssproget Perl, og er dermed uafhængig af styresystem. På systemsiden er der også rigeligt med guf. Der er for eksempel en applikation til styring af firewalls, en applikation til styring af lagersystemer, administrationssystemer til PHP-applikationer og meget mere.

Nyttige links:
www.compiere.org
www.jboss.org
www.tutos.org
www.oscommerce.com
www.awstats.sourceforge.net
www.sourceforge.org

Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.