Navision-dræber syder i open source gryden

Open source er meget mere end bare styresystemet Linux. Øverst på de frie udvikleres aktivitetsliste står nemlig et ERP-system, som går efter nøjagtig samme målgruppe som Navision.

Gratis ERP/CRM, storage management, firewall-administration, kontor-rammesystemer og Java applikations server er bare nogle af de muligheder, som er tilgængelige i dag som open source. Dermed kan en virksomhed spare i tusindvis af kroner på software.

Tornene i open source:

Open source er ikke nødvendigvis en rosenfarvet gratis oplevelse. Produkterne er under evig udvikling ? eller ingen, hvis programmørflokken taber pusten.

Det betyder, at dokumentationen måske ikke helt svarer til virkeligheden, og ingen kan nemlig vide 100 procent, hvad morgendagen gemmer med semi-anarkistisk programudvikling.

Desuden kan det være svært at få ændringer igennem, idet de færreste mindre virksomheder lige har et par C++ eller java-programmører siddende.

IT-forhandlerne har indtil nu ikke vist den store flair for at tjene penge på open source. Det skyldes, at de bløde ydelser som applikations-tilretning og service normalt hæftes op på et salg af software eller hardware.

Det betyder, at en satsning på open source nødvendigvis også indebærer, at man selv må finde en support-kanal.

Og funktionaliteten er på højde med den kommercielle software. Compiere er et komplet ERP/CRM- og POS-system (Point of Sales). Systemet er et traditionelt client/server-system, der på serversiden bygger på Oracle 9i, Java 1.4, Apache og Tomcat-applikationsserver-modulet til Apache.

Anvendelsen af Apache betyder, at en browser også kan anvendes som klient. Oracle-databasen er det eneste element i applikationen, som er closed source, hvilket har fået udviklingsholdet til at starte en konvertering til PostgreSQL-databasen. Compiere er beregnet til virksomheder med en omsætning mellem 2 og 20 millioner dollar og indeholder ERP/CRM med tilbudsstyring, procurement-modul, leverandørstyring, analysemodul og en komplet web-shop.

Compiere reklamerer med, at systemet allerede er hentet 310.000 gange, og man tilbyder service og support på systemet.

Massevis af middleware

Men der er mere i open source-gryden. JBOSS er en komplet applikationsserver, skrevet i programmeringssproget Java.

Også her er der en organisation bag, som bruger open source-applikationen kommercielt.

TUTOS er et kalender/projektstyrings-system, der er programmeret i PHP og derfor rent browser-baseret. Der er lommecomputer-integration og mulighed for Java-plugins på vej ifølge TUTOS-hjemmesiden.

Og man kunne passende bruge TUTOS til at styre implementeringen af osCommerce. Det er en komplet webgenerator, som anvender Apache-webserver, databasen MySQL og PHP-programmering til at danne e-handels-websteder. Ifølge osCommerce er det nærmest kun at tilføje varebeskrivelser og priser, så klarer systemet resten.

Resultatet af anstrengelserne kan passende analyseres med AWStats, som er en analyse-applikation til logfiler fra web-servere. Denne applikation er baseret på programmeringssproget Perl, og er dermed uafhængig af styresystem. På systemsiden er der også rigeligt med guf. Der er for eksempel en applikation til styring af firewalls, en applikation til styring af lagersystemer, administrationssystemer til PHP-applikationer og meget mere.

Nyttige links:
www.compiere.org
www.jboss.org
www.tutos.org
www.oscommerce.com
www.awstats.sourceforge.net
www.sourceforge.org

Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.