V-ordfører: Regionerne er små it-kongedømmer

Ordfører tordner mod regionernes EPJ-indsats. Han vil ikke afvise, at nogle af regionernes it-opgaver i fremtiden skal varetages af Statens It.

Nu melder Venstres it-ordfører sig på banen i EPJ-debatten.

"Det er dybt, dybt beskæmmende, at patienter har lidt overlast, og at borgenes penge er forsvundet op i den blå luft, fordi regionerne ikke har været i stand til at koordinere deres udvikling af EPJ," siger Michael Aastrup-Jensen.

Ordføreren affejer beskyldninger under valgkampen fra Socialdemokraternes Yildiz Akdogan mod tidligere sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen som "forventet".

Og så får en anden socialdemokrat, regionsformand Bent Hansen, en bemærkning med på vejen om sin udtalelse tilbage fra 2005 om, at det skal være slut med at skyde med spredehagl.

"Jeg er enig i Bent Hansens udmelding om, at det skal være slut med at skyde med spredehagl, men det undrer mig, at han som formand for regionerne først når til den erkendelse nu," siger Michael Aastrup-Jensen.

Ensartet høj kvalitet
Samtidig forklarer it-ordføreren, at han ønsker at sikre patienterne en ensartet høj kvalitet i hele landet. Derfor må strukturen i sundhedsvæsenet ændres.

"Med hensyn til it-opgaverne synes jeg, at en oplagt case er de elektroniske patientjournaler, hvor der er blevet etableret en række systemer, der har svært ved at kommunikere med hinanden," siger han.

"Den slags er bestemt ikke med til at sikre bedre kvalitet i sundhedsvæsenet."

"Her vil det komme patienterne til gode, at vi afskaffer de fem regioner, så vi kan få en ensartet struktur på it-området," fortæller Michael Aastrup-Jensen.

Små kongedømmer
Samtidig er der stor forskel på, hvordan regionerne klarer sig på de forskellige områder, og ofte har de svært ved at lære af hinanden, mener ordføreren.

"Også her ser jeg en klar fordel ved at gøre op med de fem selvstændige regioner, der indimellem fungerer som små kongedømmer."

"Også på it-området må det være oplagt, at der er en gevinst at hente ved at etablere en stærkere overordnet struktur, så de gode erfaringer kan komme alle patienter til gode," siger Venstre-manden.

I første omgang skal der nedsættes et par arbejdsgrupper, men alt er i spil, understreger han.

"Jeg vil bestemt ikke afvise, at nogle af it-opgaverne i den nye sygehusstruktur med fordel vil kunne varetages af Statens IT, men nu synes jeg, vi skal vente og se, hvad de nedsatte arbejdsgrupper leverer af konkrete løsningsmodeller," slutter Michael Aastrup-Jensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.