Artikel top billede

V-ordfører: Regionerne er små it-kongedømmer

Ordfører tordner mod regionernes EPJ-indsats. Han vil ikke afvise, at nogle af regionernes it-opgaver i fremtiden skal varetages af Statens It.

Nu melder Venstres it-ordfører sig på banen i EPJ-debatten.

"Det er dybt, dybt beskæmmende, at patienter har lidt overlast, og at borgenes penge er forsvundet op i den blå luft, fordi regionerne ikke har været i stand til at koordinere deres udvikling af EPJ," siger Michael Aastrup-Jensen.

Ordføreren affejer beskyldninger under valgkampen fra Socialdemokraternes Yildiz Akdogan mod tidligere sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen som "forventet".

Og så får en anden socialdemokrat, regionsformand Bent Hansen, en bemærkning med på vejen om sin udtalelse tilbage fra 2005 om, at det skal være slut med at skyde med spredehagl.

"Jeg er enig i Bent Hansens udmelding om, at det skal være slut med at skyde med spredehagl, men det undrer mig, at han som formand for regionerne først når til den erkendelse nu," siger Michael Aastrup-Jensen.

Ensartet høj kvalitet

Samtidig forklarer it-ordføreren, at han ønsker at sikre patienterne en ensartet høj kvalitet i hele landet. Derfor må strukturen i sundhedsvæsenet ændres.

"Med hensyn til it-opgaverne synes jeg, at en oplagt case er de elektroniske patientjournaler, hvor der er blevet etableret en række systemer, der har svært ved at kommunikere med hinanden," siger han.

"Den slags er bestemt ikke med til at sikre bedre kvalitet i sundhedsvæsenet."

"Her vil det komme patienterne til gode, at vi afskaffer de fem regioner, så vi kan få en ensartet struktur på it-området," fortæller Michael Aastrup-Jensen.

Små kongedømmer

Samtidig er der stor forskel på, hvordan regionerne klarer sig på de forskellige områder, og ofte har de svært ved at lære af hinanden, mener ordføreren.

"Også her ser jeg en klar fordel ved at gøre op med de fem selvstændige regioner, der indimellem fungerer som små kongedømmer."

"Også på it-området må det være oplagt, at der er en gevinst at hente ved at etablere en stærkere overordnet struktur, så de gode erfaringer kan komme alle patienter til gode," siger Venstre-manden.

I første omgang skal der nedsættes et par arbejdsgrupper, men alt er i spil, understreger han.

"Jeg vil bestemt ikke afvise, at nogle af it-opgaverne i den nye sygehusstruktur med fordel vil kunne varetages af Statens IT, men nu synes jeg, vi skal vente og se, hvad de nedsatte arbejdsgrupper leverer af konkrete løsningsmodeller," slutter Michael Aastrup-Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere