Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Skrivebordet er ved at uddø - her er afløseren

Skrivebordet er en død metafor, mener VMwares topchef, Paul Maritz, der fremhæver skyen som det næste naturlige skridt.

Læs også:

Små firmaer kan glemme alt om Windows 7 i skyen

Computerworld News Service: VMwares topchef, Paul Maritz, opfordrer sine kunder til at tænke udover desktop-computeren. Han insisterer på, at det er en død metafor, der ikke passer til erhvervslivet i dag.

"Pc'en er ikke længere det eneste dyr i den zoologiske have. Brugerne holder i stigende grad andre enheder i deres hænder," sagde han ved VMworld 2011, der blev afholdt i Las Vegas.

Inden for fem år vil under 20 procent af computer-klienterne køre Microsoft Windows, forudsiger han. Jobbet med at levere applikationer og data "kan ikke længere tilhøre en enkelt enhed eller noget enkelt styresystem. Så vi er nødt til at forlade det aspekt af desktoppen," siger han.

VMware har skabt sig et navn ved at levere software til virtualisering af servere, men nu er virksomheden ved hurtigt opbygge en stribe software-produkter til at køre private og hybride skyer baseret på softwaren vSphere til håndtering af virtuelle ressourcer.

Cloud er det eneste rigtige nu

I sin præsentation for mange af konferencens 19.000 deltagere fremhæver Maritz, at kunderne bør gå fra virtualisering til en komplet cloud-infrastruktur. 50 procent af verdens it-infrastruktur kører med virtualisering, bemærker han. Skyen er det næste logiske skridt, mener han.

En cloud-infrastruktur vil ifølge Maritz være nødvendig for at imødekomme behovene hos en mere dynamisk arbejdsstyrke. Det vil gøre det muligt for administratorerne at levere applikationer og information til folk frem for til enheder.

Visse organisationer synes da også at bevæge sig i denne retning. Maritz fortæller, at der nu er over 800.000 administratorer af vSphere inklusiv 68.000, der er certificerede til at håndtere teknologien.

"Jeg har brugt mit liv på at arbejde på en pc," tilstår 56-årige Maritz.

Desktoppen er et levn fra 1970'erne

"Desktop- eller skrivebordsmetaforen kom fra forskningslaboratoriet Xerox Parc, som i 1970'erne udforskede "hvordan man automatiserer livet for kontorarbejderen i cirka 1975," forklarer han.

Det udspillede sig sådan, at forskerne designede computerbaserede tilnærmelser til kontorarbejderens værktøjer og miljø såsom arkivskabe, skrivemaskiner, dokumenter, mapper, indbakker og udbakker.

"Vi fik et fantastisk skrivebordsmiljø. Problemet er bare, at folk under 35 år ikke sidder bag skriveborde og de bruger ikke al deres tid på at arkivere dokumenter med ømhed. De forholder sig i stedet til en strøm af information, der kommer mod dem i langt mindre bidder men i langt større antal. Vi er på vej ind i en æra efter dokumenterne, og vi kommer til at få brug for nye løsninger," siger han.

Sådan vil VMware levere skyen

Maritz går herefter videre til at forklare, hvordan VMwares produkter leverer et fundament for denne nye måde at drive tingene på.

VMwares vFabric givet et sæt nye værktøjer, som udviklerne kan bruge til at bygge applikationer, der naturligt kan køre i skyen. CloudFoundry leverer en platform-as-a-service (PaaS), som kunderne kan bruge til at køre deres egne applikationer på ekstern hardware.

VMwares software View VDI (virtual desktop infrastructure) gør det muligt for brugerne at få adgang til deres data og applikationer på tværs af en bred vifte af klienter. Og den nyligt udgivne VMware Horizon leverer en enterprise-portal, så brugerne har lettere adgang til nye applikationer.

Maritz' præsentation ved VMworld 2011 fortæller også om et antal kunder, der har bygget private clouds til deres driftsmiljøer. New York Stock Exchanges Euronext-børs kører omkring 2.300 virtuelle maskiner i en privat cloud-opsætning. Virksomheden anvender vSphere, vShield, vCloud Director og anden teknologi fra VMware, oplyser executive vice president og it-chef Steve Rubinow.

Oversat af Thomas Bøndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere