Artikel top billede

Skrivebordet er ved at uddø - her er afløseren

Skrivebordet er en død metafor, mener VMwares topchef, Paul Maritz, der fremhæver skyen som det næste naturlige skridt.

Læs også:

Små firmaer kan glemme alt om Windows 7 i skyen

Computerworld News Service: VMwares topchef, Paul Maritz, opfordrer sine kunder til at tænke udover desktop-computeren. Han insisterer på, at det er en død metafor, der ikke passer til erhvervslivet i dag.

"Pc'en er ikke længere det eneste dyr i den zoologiske have. Brugerne holder i stigende grad andre enheder i deres hænder," sagde han ved VMworld 2011, der blev afholdt i Las Vegas.

Inden for fem år vil under 20 procent af computer-klienterne køre Microsoft Windows, forudsiger han. Jobbet med at levere applikationer og data "kan ikke længere tilhøre en enkelt enhed eller noget enkelt styresystem. Så vi er nødt til at forlade det aspekt af desktoppen," siger han.

VMware har skabt sig et navn ved at levere software til virtualisering af servere, men nu er virksomheden ved hurtigt opbygge en stribe software-produkter til at køre private og hybride skyer baseret på softwaren vSphere til håndtering af virtuelle ressourcer.

Cloud er det eneste rigtige nu

I sin præsentation for mange af konferencens 19.000 deltagere fremhæver Maritz, at kunderne bør gå fra virtualisering til en komplet cloud-infrastruktur. 50 procent af verdens it-infrastruktur kører med virtualisering, bemærker han. Skyen er det næste logiske skridt, mener han.

En cloud-infrastruktur vil ifølge Maritz være nødvendig for at imødekomme behovene hos en mere dynamisk arbejdsstyrke. Det vil gøre det muligt for administratorerne at levere applikationer og information til folk frem for til enheder.

Visse organisationer synes da også at bevæge sig i denne retning. Maritz fortæller, at der nu er over 800.000 administratorer af vSphere inklusiv 68.000, der er certificerede til at håndtere teknologien.

"Jeg har brugt mit liv på at arbejde på en pc," tilstår 56-årige Maritz.

Desktoppen er et levn fra 1970'erne

"Desktop- eller skrivebordsmetaforen kom fra forskningslaboratoriet Xerox Parc, som i 1970'erne udforskede "hvordan man automatiserer livet for kontorarbejderen i cirka 1975," forklarer han.

Det udspillede sig sådan, at forskerne designede computerbaserede tilnærmelser til kontorarbejderens værktøjer og miljø såsom arkivskabe, skrivemaskiner, dokumenter, mapper, indbakker og udbakker.

"Vi fik et fantastisk skrivebordsmiljø. Problemet er bare, at folk under 35 år ikke sidder bag skriveborde og de bruger ikke al deres tid på at arkivere dokumenter med ømhed. De forholder sig i stedet til en strøm af information, der kommer mod dem i langt mindre bidder men i langt større antal. Vi er på vej ind i en æra efter dokumenterne, og vi kommer til at få brug for nye løsninger," siger han.

Sådan vil VMware levere skyen

Maritz går herefter videre til at forklare, hvordan VMwares produkter leverer et fundament for denne nye måde at drive tingene på.

VMwares vFabric givet et sæt nye værktøjer, som udviklerne kan bruge til at bygge applikationer, der naturligt kan køre i skyen. CloudFoundry leverer en platform-as-a-service (PaaS), som kunderne kan bruge til at køre deres egne applikationer på ekstern hardware.

VMwares software View VDI (virtual desktop infrastructure) gør det muligt for brugerne at få adgang til deres data og applikationer på tværs af en bred vifte af klienter. Og den nyligt udgivne VMware Horizon leverer en enterprise-portal, så brugerne har lettere adgang til nye applikationer.

Maritz' præsentation ved VMworld 2011 fortæller også om et antal kunder, der har bygget private clouds til deres driftsmiljøer. New York Stock Exchanges Euronext-børs kører omkring 2.300 virtuelle maskiner i en privat cloud-opsætning. Virksomheden anvender vSphere, vShield, vCloud Director og anden teknologi fra VMware, oplyser executive vice president og it-chef Steve Rubinow.

Oversat af Thomas Bøndergaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.