Artikel top billede

Peter Perregaard har med omgående virkning mistet sit job som administrerende direktør for Software Innovation. (Foto: Lars Svankjaer)

Software Innovation fyrer dansk topchef

ESDH-giganten Software Innovation sætter sin danske topchef på porten. Se her hvorfor.

Efter godt fire år har Peter Perregaard måttet sige farvel til sit job som administrerende direktør for Software Innovation.

"Ja, det er rigtigt, at jeg ikke længere er hos Software Innovation," bekræfter Peter Perregaard.

Han betegner sit farvel som "ret udramatisk" og som en konsekvens af, at den norskejede softwarekoncern indfører, hvad Perregaard kalder en "integreret ledelsestruktur".

"Salget skal organiseres mere på tværs af landene, leverancer skal ske mere ens og så videre. Beslutningen er truffet af bestyrelsen og er slet ikke nogen dårlig idé, men det betyder altså også, at der ikke længere er et direktørjob til mig," forklarer Peter Perregaard.

Massiv kritik fra kunderne

Han blev blev ansat som administrerende direktør i august 2007 få måneder efter, at den hidtidige topchef, Jacob Bring Truelsen, blev fyret.

Siden er det gået både op og ned for softwarehuset, der for nogle år siden mødte massiv kritik af selskabets ESDH-løsning fra adskillige kommuner og andre kunder.

Peter Perregaard er ude af Software Innovation med virkning fra "nu", men står til rådighed i en periode dels for at løse forskellige opgaver, dels for at overdrage, hvad der måtte være at overdrage.

"Ellers skal jeg bruge min tid på at finde ud af, hvad jeg skal lave fremover. Jeg bliver 50 næste gang, så jeg vil tillade mig at tænke bredt og åbent og så finde ud af, hvad jeg skal lave de næste 10 år," siger Peter Perregaard.

Indtil den endelige ledelsesstruktur er på plads i Danmark, klarer den norske topchef, Halvor Walla, de opgaver, der har med Danmark at gøre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere