Foto: Povl D. Rasmussen.

Lille mobilselskab vinder over Telenor

Et lille mobilselskab vinder over tele-giganten i en strid om både sono-navnet samt en delfin som logo.

En strid om brug af navn og logo er nået til vejs ende.
 
Sagen omhandler det lille mobilselskab Sonomios navn samt logo. 
 
Danmarks næststørste teleselskab, Telenor, aflivede i sommeren 2009 navnet Sonofon, da selskabet slog Cybercity og Sonofon sammen under den samme paraply, Telenor.
 
Forinden havde Sonofon i 2006 sagt farvel til delfinen, som i mange år udgjorde mobilselskabets logo.
 
I april 2010 etablerede nogle tidligere Sonofon-folk et nyt mobilselskab ved navn Sonomio med netop en delfin som logo.
 
"En del af aktionærerne her har været med til at stifte Sonofon i sin tid, og de syntes, at der manglede et mobilselskab med de værdier, som de stiftede Sonofon med i tidernes morgen," fortæller Anette Buus, administrerende direktør i firmaet.
 
Klagede over navn og logo 
Telenor bad Klagenævnet for Domænenavne om at fratage Sonomio domænenavnet sonomio.dk, men det blev afvist, berettede ComOn i februar.
 
Telenor gjorde dog også indsigelser over for navn og logo hos Patent- og Varemærkestyrelsen, men indsigelserne blev heller ikke her imødekommet. Herefter blev Sonomios navn og logo registreret, og Telenor fik igen en periode til at gøre indsigelser.
 
"Men selskabet kom ikke med indsigelser, og derfor blev det registreret til os," siger Anette Buus.
 
ComOn kunne i februar også afsløre, at det var samme grafiker, som havde lavet både Sonofons og Sonomios logo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.