Artikel top billede

BI-konsulnethusene Platon og Affecto frygter ikke indtog fra verdens fire største revisionshuse på det hastigt voksende marked.

It-direktør: Sådan eliminerede revisor konkurrent

De etablerede it-konsulenthuse frygter ikke de store revisorhuses indtog på BI-markedet. Faktisk eliminerede et revisorselskab en ellers dygtig konkurrent.

Læs også:

Analytiker: Her er fremtidens vinder BI-firma

"Vi føler ikke, at de puster os i nakken".

Sådan lyder meldingen fra administrerende direktør Claus Kruse fra en af Nordens største BI-rådgivningfirmaer, Affecto, med mere end 600 BI-konsulenter, når han skal vurdere verdens fire største revisionsselskabers indtog på det danske BI-marked, som du kan læse mere om her.

Direktøren understreger, at han selvfølgelig ikke ved, hvad fremtiden bringer.

"Men på nuværende tidspunkt har vi ikke mærket noget til dem," fortæller Claus Kruse.

Man får ikke erfaringen gratis

Affectos danske chef peger desuden på, at der er stor forskel på at rådgive omkring de forretningsmæssige perspektiver ved BI, til at rådgive og styre hele værdikæden indenfor BI fra BI-forretningsrådgivning over BI-arkitektur og projektstyring til den endelige tekniske BI-implementering.

"Man får ikke bare lige fra den ene dag til den næste, hvad der svarer til 10 til 15 års implementeringserfaring fra mange hundrede rådgivningsprojekter af BI-løsninger," siger Claus Kruse.

Han ser imidlertid flere positive ting ved revisorernes fokus på BI-markedet.

"Det er positivt, at de med deres revisorbaggrund er med til at sætte øget fokus på BI-agendaen," siger Claus Kruse.

Claus Kruse pointerer slutteligt, at mange store konsulenthuse igennem årene har forsøgt at få fodfæste på BI-rådgivningsmarkedet.

Men særligt omkring implementerings- og integrationsdelen er det meget svært, mener Claus Kruse.

Derfor har de store konsulenthuse ringe succes

Samme melding lyder fra BI-rådgivningsfirmaet, Platon.

"Vi ser selvfølgelig alle de rigtigt mange konsulentfirmaer, der på et eller andet niveau har ambitioner om at levere business intelligence-ydelser, som potentielle konkurrenter," fortæller Michael Borges fra Platon.

Han forklarer, at det danske BI-konsulentmarked generelt er karakteriseret ved, at det er domineret af mindre såkaldte "pure plays", der typisk baserer sig på et partnerskab med en specifik teknologileverandør.

"De store management konsulenthuse har, gennem alle de 20 år jeg har været i branchen, forsøgt at komme ind på markedet, men de har haft overraskende ringe succes - specielt når man sammenligner med deres markedsposition i andre lande," siger Platon-direktøren.

For eksempel købte PWC for nogle år siden det succesfulde "pure play" BI-konsulenthus BusinessMinds, men resultatet af dette har ifølge Platons opfattelse været, "at det praktisk talt eliminerede en ellers dygtig konkurrent".

"Sammenfattende har vi selvfølgelig behørig respekt for de store management konsulenthuse, men vi opfatter dem ikke i dag som vores væsentligste konkurrenter, da vi sjældent møder dem i åben konkurrence," siger Michael Borges.

Faktisk synes han, at Platon selv har en unik position i det danske marked fordi det, ifølge direktøren, som det eneste kan levere både uafhængig rådgivning og implementering på en bred vifte af teknologier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere