Nyt ministerium skal sætte it på dagsordenen

Nyt ministerium skal arbejde for mere digitalisering og indførsel ny effektiv teknologi, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen. S vil have en it-minister.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil oprette et moderiseringsministerium, hvis han sidder på magten efter valget.

Ministeriet vil have fokus på it og teknologi.

"Vi skal bruge digitalisering og ny teknologi til at lave en mere effektiv offentlig sektor, og jeg tror meget på, at hvis vi har en minister, og dermed også et ministerium, der bakker op, så kan vi nå længere, end vi kan til dato," siger Lars Løkke Rasmussen om ministeriet til DR.

Lars Løkke Rasmussen vil oprette ministeriet inden for de første 100 dage efter valget. Desuden skal den nye minister hive de gode eksempler frem.

"Derfor vil jeg udnævne en moderniseringsminister, som kan fremme digitalisering og få det gode eksempel til at spredes hurtigere," siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Han vil dog ikke fortælle, hvem der skal være minister for det nye ministerium.

Rød blok vil have it-minister
Tidligere under valget har S være fremme med budskabet om, at Videnskabsministeriets dage kan være talte.

I hvert fald mener it-ordfører for Socialdemokraterne Yildiz Akdogan, at Danmark har brug for en decideret it-minister, der kan sørge for at opprioritere it-udrulningen i den offentlige sektor.

"It er jo kommet for at blive, og der kommer mere af det. Helle (Thorning-Schmidt, red.) og partiet har stor forståelse for, at it er et vigtigt grundelement i væksten. Derfor har vi brug for en it-minister, der kan koncentrere sig specifikt om området," har hun tidligere sagt til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.