Intel fremviser Windows 8 på tablet-pc

For at lokke udviklerne til præsenterer Intel Windows 8 på tablet-pc'er og ultrabooks med x86-chip.

Computerworld News Service: Intel vil i denne uge fremvise Microsofts kommende Windows 8 på tablet-pc'er baseret på nye Atom-chip samt på ultrabooks ved Intel Developer Forum og på Microsofts BUILD-konference.

Det fortæller en kilde med kendskab til Intels planer.

Intel vil fremvise ultrabooks og andre enheder med Windows 8 for at tromme udviklerne sammen om det nye styresystem på x86-platformen. Windows 8 vil kunne køre på både tablet-pc'er og almindelige pc'er men styresystemet vil udover x86 også understøtte ARM-arkitekturen, som hovedsageligt anvendes til smartphones og tablet-pc'er.

Microsoft vil desuden udlevere tablet-pc'er fra Samsung, der kører Windows 8 på Intel-chip ved BUILD-konferencen, fortæller kilden. Selvom Intel dominerer pc-markedet har virksomheden stort set ingen tilstedeværelse i markedet for tablet-pc'er og forsøger derfor at lokke tablet-pc-udviklere væk fra ARM.

Intel vil ved Intel Developer Forum fokusere på sine kommende Medfield-chip til tablet-pc og forventes at fremvise enheder såsom netbooks med disse nye Atom-chip.

Intel og ARM bekriger hinanden på to fronter i markedet for mobile enheder og i pc-markedet. Ved Intel Developer Forum vil Intel levere flere detaljer om de nye ultrabooks, som Intel har beskrevet som tynde og lette bærbare pc'er med tablet-pc-lignende egenskaber.

Intel håber, at ultrabooks vil forny interessen for pc'erne, som har været for nedadgående delvis på grund af tablet-pc'er, hvilket blandt andet er kommet til udtryk i færre leverancer.

Chip-duel
ARM håber at opbløde Intels pc-dominans ved at bruge den forventeligt populære Windows 8 som platform til at udvide tilstedeværelsen af sin arkitektur fra tablet-pc'er til almindelige pc'er.

Chipproducenterne Nvidia og Texas Instruments vil også være til stede ved BUILD for at slå på tromme for udvikling til Windows 8 på deres egne chip, som er baseret på ARM-arkitektur. Nvidia og TI har udtalt, at de vil lægge ARM-baserede chip i bærbare i et forsøg på at snuppe en bid af pc-markedet fra Intel.

Nvidia har bekræftet, at Windows 8 vil fungere på producentens kommende Tegra-chip med kodenavnet Kal El, som efter planen vil blive leveret sidst på året til brug i tablet-pc'er og pc'er.

Intel afviser at kommentere. Intel Developer Forum bliver afholdt i San Francisco fra tirsdag til torsdag, mens BUILD vil finde sted i Anaheim i Californien fra tirsdag til fredag.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.