E-handel stagnerer for svenskerne efter succes-år

Selv om svenskerne handler mere via internettet, så stagnerer væksten i e-handel.

Læs også: Krisen rammer danske e-handelsbutikker 

Trods fortsat vigende konjunkturer fortsætter e-handlen i Sverige med at vokse omend i et markant langsommere tempo end for bare et par år siden.

I andet kvartal i år steg omsætningen således med 8,4 procent mod en vækst i samme kvartal sidste år på 10,7 procent. De mest populære varer, svenskerne køber online, er tøj og sko, hvor salget steg med 13 procent.

Væksten i den svenske e-handel er altså gået tilbage med 21,5 procent, hvilket er bemærkelsesværdigt, men betydelig mindre end den danske tilbagegang, som er tæt på 40 procent.

Det svenske modstykker
Tallene stammer fra en undersøgelse, e-barometeret, som PostNord og Svensk Distanshandel, som er det svenske modstykke til danske FDIH (Foreningen for Internet og DistanceHandel) og HUI Research jævnligt laver.

Ifølge undersøgelsen vurderer tre af fire svenske virksomheder, at e-salget vil øges i indeværende kvartal, og to ud af tre forbrugere tror, at de vil købe varer via nettet i samme periode.

På trods af afmatningen i økonomien, som svenskerne heller ikke kan sige sig fri for, er der altså stadig fremgang i e-handlen hinsidan.

22,2 milliarder i 2011
I andet kvartal øgedes e-handlen med 8,4 procent sammenlignet med samme periode sidste år, hvor væksten i den traditionelle handel var på 2,4 procent.

I alt forventes e-handel i Sverige at omsætte for 22,2 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 9,2 procent i forhold til 2010.

"E-handlen fortsætter med at tage markedsandele fra den traditionelle detailhandel. Forbrugerne flytter flere og flere af sine indkøb af varer fra de fysiske butikker til nettet," siger Arne Andersson, e-handelsexpert på Posten til e-barometeret.

Af de tre brancher, som dominerer den svenske e-handel, har tøj og sko som nævnt haft den største vækst i det forgangne kvartal. Salget af hjemmeelektronik er steget på niveau med e-handlen i almindelighed, mens e-salget af medier som bøger, cd'er og spil er gået tilbage med to procent.

De væsentligste faktorer for at få forbrugerne til at købe på en hjemmeside er ifølge den svenske undersøgelse, at de kan se totalpriserne, at der er god information og at siden er nem at navigere rundt på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.