Topchef fyret efter strandet it-fusion

Efter to års arbejde er fusionen af de to it-bankcentraler SDC og BEC stadig ikke på plads. Det koster nu direktøren jobbet.

Læs også: BEC-direktør: 'Vi skynder os langsomt'

"BEC's bestyrelse og Leo Svendsen har efter fælles aftale besluttet, at Leo Svendsen stopper som administrerende direktør for BEC."

Sådan skriver BEC i en pressemeddelelse i dag.

Baggrunden for fyringen er, at den stort anlagte fusion af BEC og SDC (Bankernes EDB Central og Skandinavisk Datacenter), der blev skudt i gang for to år siden, ikke er lykkedes.

I forbindelse med, at Leo Svendsen stopper, er den nuværende meddirektør, Kurt Nørrisgaard, udnævnt til ny administrerende direktør, og han fortsætter alene i direktionen for BEC.

Leo Svendsen udtrykte ellers en "spirende forsigtig optimisme" 
i august sidste år, da sammenlægningen af de to it-centraler havde været i gang i et års tid. På det tidspunkt var kæmpebabyen, som var resultatet af ægteskabet mellem Bankernes EDB Central og Skandinavisk Datacenter, blevet navngivet.

Nordisk Finans IT blev det navn, der kom til at stå på facaden af selskabets domicil i Høje-Taastrup.

Bare et par måneder senere i oktober 2010 blev direktørens optimisme i øvrigt aflyst af en regulær fyringsrunde, der kostede 96 BEC-ansatte jobbet.

Bestyrelsesformanden beklager
"Det er med stor beklagelse, at BEC og SDC ikke er lykkedes med en hurtig vej til konsolidering af edb-centralerne, og med en ændret strategi for BEC har jeg stor forståelse for, at Leo Svendsen ikke ser sig selv som en bærende kraft i fremtiden for BEC," udtaler bestyrelsesformand for BEC, Gert R. Jonassen.

Og i den samme pressemeddelelse forklarer Leo Svendsen sig også:

"Jeg er gået benhårdt efter, at det skulle lykkes med en hurtig fusion mellem edb-centralerne. I og med at dette ikke er sket, er det naturligt at ændre i BEC's strategi og ledelse. BEC er en god og stærk virksomhed, som jeg efter 12 gode år naturligvis er ked af at forlade, men jeg er sikker på, at BEC's fremtidige strategi vil være både robust og bæredygtig."

Selv om det endnu ikke er lykkedes at fusionere edb-centralerne, så mener bestyrelsesformanden, at der har været "en god udvikling i samarbejdet om det fælles selskab NFIT (Nordisk Finans IT)".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.