Artikel top billede

De to finans-it-kæmper, BEC og SDC, vil gerne fusionere. Men de tager sig god tid. Foto: Torben Klint

BEC-direktør: 'Vi skynder os langsomt'

Hos BEC (Bankernes EDB Central) ser man frem til resultaterne af samarbejdet med SDC og driftssamarbejdet med JN Data. Betydelige besparelser venter forude.

Siden fyringsrunden i BEC i januar 2009 er der sket en del. Oven på krisens indhug i økonomien har der været stort fokus på, hvordan virksomheden kan spare penge og udvikle forretningen.

BEC har indgået et samarbejde med SDC (Skandinavisk Datacenter), og sammen har de dannet udviklingsselskabet Nordisk Finans IT. De har derpå indledt et parterskab med JN Data, der betyder at den silkeborgensiske virksomhed på sigt skal stå for både BEC's og SDC's it-drift. Virksomheden har allerede modtaget 186 medarbejdere fra BEC.

Venter på resultater

Selvom samarbejdet blev annonceret så tidligt som september 2009, er effekten ikke sparket igennem endnu.

"Det får først de rigtig store betydninger i 2011. Man kan sige, vi traf beslutningen sidste år. I år kører vi beslutningerne i gennem. Og det er først fra 2011 og 2012, at vi får de store besparelser," siger Leo Svendsen.

Og der er store forventninger til besparelserne ved driftssamarbejdet med JN Data, hvor også Jyske Bank og Nykredit er kunder.

"Det er klart, at når vi flytter folk og drift derover, og SDC gør det samme i 2012, så bliver JN data cirka dobbelt så stor. Og i en verden hvor volumen betyder alt, er der selvfølgelig ganske betydelige besparelser at hente ved at gå sammen om driftssamarbejdet," siger han.

Ingen rekrutteringsproblemer

Udover driftssamarbejdet med JN Data er skabelsen af Nordisk Finans IT et stort led i fremtidige besparelser. Her arbejder BEC og SDC sammen om at forberede en eventuel fremtidig fusion. Men virksomhederne har ikke travlt.

"Vi har besluttet os for at skynde os langsomt med hensyn til alle beslutninger om fremtidige fusioner og så videre," siger Leo Svendsen.

De bruger perioden på at lave analyser om hvordan fremtiden kan se ud, og gennemfører en række fælles udviklingsprojekter, hvor omkostningerne splittes 50/50. Det er også med til at spare penge, forklarer Leo Svendsen.

"I første omgang har vi etableret et udviklingsselskab, og vi er ved at indføre en fælles teknisk platform, som gør, at alle fremtidige systemer vi laver derude, bliver implementeret på samme måde hos dem og hos os, så en eventuel kommende sammenlægning bliver lettest mulig for alle parter," siger Leo Svendsen.

Han understreger dog, at beslutningen om hvordan den fælles fremtid skal se ud, afventer en række analyser af, hvordan det fælles systemlandskab ser ud, og hvilke systemer der bringes ind i sammenhængen. Men det går godt, siger Leo Svendsen.

Samarbejdet med SDC skal også nok holde arbejdsmanglen fra døren, hvis man spørger den administrerende direktør.

"Vi har en masse spændende it-projekter, der står og venter på os. Og det kan folk godt lide at arbejde med. Så vi har ikke rekrutteringsproblemer. At vi så ikke rekrutterer så meget i øjeblikket, det er noget andet, men når vi endelig søger, så har vi ingen problemer," siger Leo Svendsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere