Sådan påvirker topchef-fyring HP Danmark

De 500 medarbejdere i HP Danmark har fået besked om, hvordan de skal forholde sig til fyringen af HP-topchef Leo Apotheker og ansættelsen af efterfølgeren, Meg Whitman.

Læs mere:
HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Ny HP-direktør: Sådan vil jeg lede HP Danmark


De flere end 500 medarbejdere i den danske del af HP fik besked om Leo Apothekers fyring, da de åbnede for deres mail-indbakke her fredag morgen.

Faktisk lå der tre mails.

Afsenderne var henholdsvis den nye topchef, Meg Whitman, bestyrelsesformand Ray Lane og den nu fyrede Leo Apotheker.

"Der er sendt medarbejdermails ud fra alle tre, og det er den orientering, der er, så vi har ikke planer om at indkalde til lokale møder," siger HP's danske kommunikationschef, Henrik Kirkeskov. 

Selvom han ikke kan komme nærmere ind på indholdet i de tre mails, er beskeden fra hovedkvarteret alligevel klar, fortæller Henrik Kirkeskov.

"Man bakker op om den strategi, der er lagt."

"Selvfølgelig påvirker det også os lokalt i Danmark, hvilken kurs man lægger centralt. Men der er lagt en kurs, og man siger, at man bakker op om den kurs og strategi, som Leo Apotheker har lagt."

"For os handler det primært om, hvordan vi eksekverer på strategien lokalt. Den skal tilpasses til lokale markedsforhold."

Ville have en anden profil
I pressemeddelelsen fra HP-hovedkvarteret fremgår det da også, at man ønskede en anden person end Léo Apotheker - ikke en anden strategi.

"Bestyrelsen mener, at jobbet som CEO kræver andre egenskaber for at kunne føre selskabets strategi ud i livet med succes. Meg Whitman har de rette operationelle og kommunikative evner til at levere forbedrede økonomiske resultater," lyder det fra HP-bestyrelsen.

Meg Whitman er tidligere administrerende direktør for eBay og har indtil nu været medlem af HP's bestyrelse.

Udmeldingen, om at strategien fastholdes, ændrer dog ikke ved, at der i den seneste tid blandt kunder og partnere har været en del tvivl om, hvad HP's strategi helt præcist er.

Selskabet meldte for nylig ud, at man ønsker at skille pc-forretningen ud som et selvstændigt selskab eller måske ligefrem sælge denne del af virksomheden - men hvorvidt det bliver det ene eller det anden (eller måske slet ingen af delene) er fortsat uklart.

Samtidig har al snakken om dødsstød eller ikke-dødsstød til TouchPad og WebOS skabt en del forvirring.

HP Danmark venter på ny direktør
Også HP Danmark har netop udnævnt en ny administrerende direktør, Jakob Schou Meding.

Han kommer fra en stilling som administrerende direktør i den danske del af Norriq og har tidligere bestridt poster i blandt andet Damgaard IT, Navision og Microsoft.

Jakob Schou Meding tiltræder dog først i sit nye job den 17. oktober, hvor han overtager selskabet, der har stået uden en fast direktør efter Keld Jersild Olsens afgang.

"Min tilgang til tingene er, at jeg vil stikke fingeren i jorden og prøve at forstå, hvor vi skal hen," sagde Jakob Schou Meding i sidste uge til Computerworld.

Allerede nu vil han dog godt afsløre, at vækst er et naturligt mål for ham.

"Min personlige ambition er altid vækst og at lykkes som et team. Men hvordan vi skal lykkes i HP, og hvad målene bliver, er for tidligt at sige."

Læs også:
HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Ny HP-direktør: Sådan vil jeg lede HP Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.