Domænefirma udsender svindelregninger

Det amerikanske domænefirma Domain Registry of America udsender regninger for årsafgiften til kunder hos andre firmaer. Når og hvis kunderne betaler regningerne, overflyttes folks udenlandske domænenavne til firmaets dns-servere. Danske Webpartner advarer danskerne mod at falde i fælden.

Det amerikanske donænefirma Domain Registry Of America overflytter sine kunders domæner til selskabets egne servere, når kunderne betaler den regning, som selskabet sender ud for brug af domænenavne hos konkurrerende firmaer.

Danske Webpartner har i dag udsendt en mail, hvor selskabets advarer folk mod at betale regningen, medmindre de er sikre på, at deres .com, .biz, .net, .info, eller .org. domæner er registreret hos Domain Registry of America.

- Det her handler jo helt tydeligt om at snuppe kunder fra konkurrenterne. Problemet er, at det er svært at danne sig overblik over, hvem der egentlig bestyrer de internationale domæner, fordi der er flere hundrede firmaer, der tager sig af det, siger Nicolai Ottesen, der er teknisk direktør i Webpartner.

Svindelnummer
Han sammenligner nummeret med de svindelnumre, hvor skumle firmaer sender regninger ud til andre firmaer i ferieperioden.

- Man sender en regning, der ser vigtig ud, og fordi regnskabsafdelingen er på ferie, er der en anden medarbejder, der sørger for, at regningen betales uden egentlig at vide, om regningen er ægte, siger Nicolai Ottesen.

Han fortæller, at mange har betalt regningen uden at tænke sig om - enten fordi de ikke kan huske, hvilket firma deres domæne ligger hos eller simpelthen fordi de regner med, at de regninger, som de modtager, kommer fra det firma, som deres domæne ligger hos.

Tvivlsomme metoder
- Jeg synes, at det her er en meget tvivlsom måde at drive forretning på, men det må jo kunne betale sig. Firmaet har i hvert fald sendt regninger ud til en masse mennesker, der ejer internationale domænenavne, og det er jo ikke gratis. Så firmaet mener vel, at det kan tjene penge på det, siger Nicolai Ottesen.

Ingen af Webpartners kunder har dog modtaget den famøse regning. Nicolai Ottesen giver følgende forklaring:

- Så vidt vi kan se, er regningerne sendt til folk, der har deres domæne registreret direkte hos en amerikansk eller international udbyder. Hvis vores kunder skulle have en regning fra selskabet, ville det først skulle sendes til os, og vi ville naturligvis opdage nummeret med det samme, siger Nicolai Ottesen.

Han vurderer, at cirka en femtedel af de danskere, som ejer et internationalt domæne, har det registreret direkte hos en amerikansk eller international udbyder. Den tekniske direktør opfordrer folk, der modtager en regning fra Domain Registry of America til at gå hjem og tjekke, om deres domæne virkelig er registreret hos firmaet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.