Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Newsbooster truer med at bruge stråmand

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster truer nu Danske Dagblades Forening, som snart møder selskabet i rettten igen: Hvis I ikke vil indgå nogen aftale med os om en betalingsmodel, får vi en partner i Singapore, langt fra den danske lovgivnings rækkevidde, til at drive Newsbooster i Danmark, siger medstifter Nicolai Lassen.

Newsboosters indædte kamp mod Danske Dagblades Forening om nyhedsøgestjenesten baseret på dybe links til medier på nettet tager nu en ny drejning.

- Vi vil ikke fremstå som nogen, der flygter ud af landet, sagde Nicolai Lassen fra Newsbooster for blot fem måneder siden, da Computerworld Online spurgte ham, om han ville omgå dansk lov ved at flytte sin nyhedssøgetjeneste til udlandet.

Men nu truer Newsboosters medstifter alligevel med at vende på en tallerken. Et tab fra egen lomme på en million kroner er ved at gøre ham mør. Og han er træt at bruge så megen tid på jura frem for forretning.

Udmattet
Nicolai Lassen erkender, at det er lykkedes Danske Dagblades Forening (DDF) at trætte folkene bag nyhedssøgetjenesten i Danmark.

- Vi må konstatere, at DDF har kørt en strategi om at udmatte, og det er lykkes. Så nu opgiver vi at kæmpe videre mod DDF. Vi håber på at kunne indgå en aftale med en betalingsmodel for dybe links med DDF eller med udvalgte danske medier. Ellers må jeg vælge Singapore-modellen, som konkurrenterne har gjort, siger Nicolai Lassen med henvisning til konkurrenten Visator.

Singapore-modellen består i at flytte en tjeneste med dybe links til en partner med base i Singapore, som derfra driver både server og administration. Dermed kommer tjenesten ikke i karambolage med det fogedforbud, som DDF har fået nedlagt mod Newsbooster herhjemme.

Adspurgt om Singapore-modellen er lig med at bruge en stråmand, svarer Nicolai Lassen:

- Ja.

Men han mener, at det er modparten, der bør besinde sig.

- Danske Dagblades Forening kaster kontrollen med dybe links af danske hænder, hvis de ikke vil indgå nogen aftaler med tjenester som os, begrunder Nicolai Lassen.

Kan dele mikrobetalinger
Han fastholder dog, at han foretrækker at dele i porten med Danske Dagblade frem for at rykke tjenesten til Singapore.

Løsningen kunne være, at tjenester som Newsbooster får ret til at linke dybt til nyhedsartikler på danske medier, sådan at en brugers klik på linket for at læse selve artiklen udløser en mikrobetaling, som så deles mellem dagbladet og Newsbooster.

Newsbooster mødes med Danske Dagblades Forening 9. december i Sø- og Handelsretten i den retssag, der nu har varet i over et år. De første slag i retten har avisorganisationen vundet i form af et fogedforbud mod dybe links til sine medlemmers netmedier.

Direktøren har sagt farvel
Allerede inden retssagen mellem partnerne har fundet en udgang, har ejerkredsen bag Newsbooster i Danmark taget den beslutning af lukke sit selskab i Danmark, Newsbooster ApS, per 31. december i år. Selskabet stod dog i forvejen til tvangsopløsning på grund af manglende indlevering af regnskab.

Samtidig har den hidtidige direktør, Anders Lautrup-Larsen, sagt farvel til selskabet. Han arbejder nu midlertidigt i et vikariat i teleselskabet Orange.

Nicolai Lassen stiger i dag ombord på et fly til London, hvor han har stiftet selskabet Newsbooster Ltd. Derfra vil han forsøge at drive Newsbooster videre i en ny form med fokus på salg af søgeteknologi til firmaernes intranet.

Desuden arbejder Newsbooster på at oprette et franchise-selskab i Japan med landets tredjestørste teleselskab og på at oprette aktiviteter i Holland, Spanien, Rusland og Indien.

Selve søgetjenesten vil forsætte, men med base i London, med mindre retssagen mod Newsbooster ender med en dom, der gør den ulovlig. Så vil Newsbooster få adressse i Singapore.

Aviser vil gerne drøfte samarbejde
Danske Dagbladet Forening tager forsigtigt imod Newsboosters oplæg til forhandling om at dele i porten.

- Vi vil gerne indbyde Nicolai Lassen og co. til forhandlinger om betaling for Newsboosters brug af vores medlemmers materiale, siger jurist Holger Rosendal, DDF.

Han vi ikke forholde sig til udmeldingen om, at Newsbooster vil bruge stråmand i udlandet, hvis det ikke lykkedes at få en aftale med DDF.

- Det har jeg ingen kommentar til. Det må vi se på, når og hvis det sker, siger Holger Rosendal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.