Antipirater tager fløjlshandskerne på

Antipiratgruppen vil lægge stilen om, så den hårde linje nedtones. I fremtiden skal der bruges mere gulerod end stok. Derfor oprettes foreningen RettighedsAlliancen, som skal oplyse danske forbrugere om, hvad loven siger.

De danske rettighedshavere vil i fremtiden bruge både stok og gulerod til at overbevise de danske forbrugere om, at piratkopiering er forkert.

Stokken skal stadig føres af Antipiratgruppen, som skal opsnuse og forfølge lovbryderne.

Til at lokke med guleroden oprettes foreningen RettighedsAlliancen, der skal oplyse de danske forbrugere om, hvilke regler der gælder for materiale, som er beskyttet af ophavsretten.

Antipiratgruppen vil ikke længere blive drevet af advokatfirmaet Bech-Bruun Dragsted, hvor advokaterne Niels M. Andersen og Morten Lindegaard hidtil har fungeret som talsmænd.

Antipiratgruppen skal i stedet, ligesom Rettighedsalliancen, repræsenteres af Johan Schlüter Advokatfirma.

Ny stil

Johan Schlüter var i sin tid med til at etablere Antipiratgruppen, og han varsler en ny stil for gruppen, der har været under kritik fra både Forbrugerrådet, TDC Online og visse dele af pressen.

- Når vi ude at håndhæve reglerne, kan det være, at vi skal have mere fløjl på handskerne og i bedre dialog med dem, det går ud over, siger han til Computerworld Online.

Antipiratgruppens metoder har været sat under lup i flere tilfælde. Blandt eksemplerne er Rasmus Kjeldgaard, der som kun 14-årig blev tilbageholdt af Antipiratgruppen under et netparty uden at få kontakt til sine forældre, og "Siffan", der på sin hjemmeside klagede over gruppens metoder under en ransagning.

- Det er med årene gået op for mig, at det er vigtigt at prøve på at få en dialog med folk. Vi skal have folk til at forstå, at vi ikke bare er nogle hårde folk, der render ud og slår med køllen, men at der en grund til at bekæmpe piratkopiering, siger Johan Schlüter.

Forbrugerne skal opdrages

Det er meningen, at RettighedsAlliancen skal opdrage befolkningen og skabe forståelse for de aktioner, Antipiratgruppen udfører.

10 organisationer har været med til at forberede RettighedsAlliancen, men Johan Schlüter regner med, at foreningen vil få mellem 25 og 30 medlemmer, når den først er oprettet.

Foreningen skal dække bredere end bare film og musik, så både Dansk Journalistforbund, Danske Dagblades Forening og bogforlæggerne er med blandt stifterne.

Alle organisationer, der på en eller anden måde har med det ophavsretlige system at gøre, er mulige medlemmer.

RettighedsAlliancens andet hovedformål bliver at lave en landsdækkende aftale mellem rettighedshaverne og forskellige tjenesteudbydere, som for eksempel teleselskaberne.

Aftalen, som Johan Schlüter kalder for en "Code of Conduct", skal beskrive, hvordan for eksempel teleselskaberne skal opføre sig, hvis de opdager piratkopieret materiale. Aftalen skal samtidig sørge for, at borgernes retssikkerhed respekteres.

Antipirater får ny talsmand

Ny talsmand for Antipiratgruppen bliver Torben Steffensen, som ifølge Johan Schlüter er den advokat, der har ført flest sager om fogedforbud mod pirater i Danmark.

Antipiratgruppen opstod i sin tid ud fra en ide, om at foreningerne for musik, film og spil kunne spare penge ved at indlede en fælles jagt på pirater.

Samtidig med, at Antipiratgruppen overgår til Johan Schlüter Advokatfirma ser det dog ud til, at Multimedieforeningen, som repræsenterer spilbranchen, er på vej ud af samarbejdet.

- Computerspil har en anden juridisk status. Et computerspil bliver betragtet som et edb-program, og må derfor ikke kopieres på samme måde som man kopierer film og musik, siger Johan Schlüter.

Hos Johan Schlüter Advokatfirma vil der være tre jurister og to IT-medarbejdere, som umiddelbart skal følge danskernes krænkelser.

- Derudover har vi tre advokater med betydelig erfaring, som træder til, når vi konstaterer, at der er foretaget krænkelser, fortæller Johan Schlüter.

Relevante links

Johan Schlüter Advokatfirma
Bech-Bruun Dragsted
Antipiratgruppen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere