Newsbooster linker atter til aviser

Newsbooster dropper at flytte forretningen til Singapore og har i stedet udviklet en nyhedsbrowser, så tjenesten igen indeholder artikler fra de store danske dagblade. Dermed håber Newsbooster på at lægge Danske Dagblades Forening forbud mod dybe links bag sig.

Den danske søgetjeneste Newsbooster bliver alligevel i Danmark og frigiver i morgen en nyhedsbrowser, så det igen bliver muligt at søge efter artikler fra Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og Politiken.

Efter en lang juridisk kamp med Danske Dagblades Forening (DDF) havde Newsbooster ellers brugt omkring 100.000 kroner på aftaler med en samarbejdspartner i Singapore og en server i Holland for på den måde at nå uden for det danske retsvæsens rækkevidde.

De planer er nu sat på stand-by.

- Hvis jeg flyttede til Singapore, ville DDF alligevel tage det næste fly efter os. Det ville betyde, at vi skulle tage det næste slagsmål i Singapore, og det gider jeg simpelthen ikke, siger Newsboosters redaktør, Nicolai Lassen, til Computerworld Online.

Nyhedsbrowser
I stedet har Newsbooster udviklet et nyt stykke software, som skal omgå det fogedforbud, de danske aviser har fået nedlagt mod nyhedstjenesten.

Det drejer sig om en nyhedsbrowser, som indeholder Newsboosters søgefunktionalitet og kræver, at den enkelte bruger downloader og installerer et program på sin pc.

- Den fungerer på samme måde som Newsbooster. Den går ud på vegne af den enkelte bruger og søger efter avisartikler på nettet. Men i stedet for at Newsbooster gør det centralt, søger den enkelte bruger, forklarer Nicolai Lassen.

Fogedforbud
Københavns Fogedret nedlagde i juli sidste år fogedforbud mod Newsboosters nyhedsbreve med dybe links. Fogedrettens begrundelse var, at Newsbooster krænker ophavsretsloven § 71 og markedsføringslovens § 1 ved at gengive overskrifter fra og etablere dybe links til artikler på dagbladenes hjemmesider.

Nyhedsbrowseren, som bliver frigivet i morgen i version 0.9, er designet med fogedrettens dom i baghovedet, og Nicolai Lassen mener derfor, at programmet overholder dansk lovgivning.

- De nyhedsmedier, som fremover ikke vil acceptere, at vi linker til deres artikler, ryger i stedet over i nyhedsbrowseren, hvor den enkelte bruger så kan søge. Det eneste, vi leverer, er søgeteknologien, og ved hjælp af det har vi en gang for alle kvalt hele debatten, mener Nicolai Lassen.

Nyhedsbrowseren vil være gratis i starten, men Newsbooster skal i fremtiden leve af at kræve betaling fra dem, der downloader nyhedsbrowseren.

Retsmøde på onsdag
Onsdag er næste retsmøde i Sø- og Handelsretten, som i øjeblikket behandler den såkaldte justifikationssag, som skal til give en dom i sagen. Nicolai Lassen regber med, at det bliver til endnu et nederlag for Newsbooster, men det bekymrer ham ikke.

- DDF har ret til at fortsætte retssagen, men vi løst det problem, der var. DDF har sagt, at de ikke har noget imod, at den enkelte selv søger efter avisartikler på nettet, siger Nicolai Lassen.

Newsbooster har samtidig i sidste uge bedt Sø- og Handelsretten om at tage det danske selskab Newsbooster Aps under likviditation. Forretningen vil fremover blive ført via det engelske selskab Newsbooster.com Limited.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.